Badkamer

3 manieren om je badkamer een nieuwe look te geven

Eens in de zoveel tijd is het zover. We kijken rond in huis en hebben behoefte aan verandering. Deze realisatie vindt vaak plaats in de woonkamer, keuken of de badkamer. Dit zijn immers de plekken waar je het meest te vinden bent óf waar je ultiem wilt ontspannen. Gelukkig is de badkamer een ruimte die je gemakkelijk een nieuwe look kunt geven. Met wat accessoires en nieuwe badkamermeubels maak je de ruimte weer helemaal naar je zin. We geven je graag wat inspiratie om met je badkamer aan de slag te gaan. 

Accessoires maken de man 

Geen zorgen. Je hoeft je badkamer echt niet op de schop te gooien. Met wat simpele accessoires kom je al een heel eind. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van een plankje, het neerzetten van een (nep)plantje of een setje kaarsen. Dit geeft je badkamer niet alleen een nieuwe look, maar creëert ook een relaxed gevoel voor als je ligt te badderen. 

Je kunt ook denken aan het vervangen van de meer praktische accessoires. Bijvoorbeeld een nieuwe spiegel ophangen, moderne spotjes plaatsen of een nieuwe set badlakens aanschaffen. 

Something old, something new 

Wil je het een stap verder brengen? Dan is het tijd om je mouwen op te stropen en je huidige badkamer te pimpen. Hier zijn een paar ideeën: 

  • Vervang de handvaten van je kasten door een andere kleur of ander model. 
  • Verf je kasten in een frisse nieuwe kleur of zet ze in de lak. 
  • Plak tegeltjes op (een deel van) je wand. 
  • Geef je muren een likje verf. Let op: gebruik hier wel speciale badkamer muurverf. 
  • Vervang je kranen door een nieuw exemplaar. Bijvoorbeeld een zwarte badkraan of een complete zwarte doucheset.
  • Vervang je douchewand of douchegordijn door iets nieuws. 

Nieuwe badkamermeubels 

Maken bovenstaande ideeën je droombadkamer nog niet compleet? Dan wordt het misschien tijd voor nieuwe badkamermeubels. De makkelijkste meubels om te vervangen zijn uiteraard de kasten. Hierbij hoef je niet te stoeien met leidingen en/of elektriciteit. Ben je een handige klusser of vind je het geen probleem om werk uit handen te geven? Dan kun je ook kiezen voor een nieuwe wastafel, douche, bad of nieuw toilet. Er zijn tegenwoordig niet alleen badkamermeubels in alle kleuren maar ook in verschillende materialen. Zo kun je bijvoorbeeld de show stelen met een betonnen wasbak of kiezen voor douchewand met metalen accenten.

Zo je zie je maar: het vereist geen hogere wiskunde om je badkamer van een nieuwe look te voorzien. Met wat simpele accessoires en DIY-projecten is jouw droombadkamer al binnen handbereik. Succes! 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *