3 tips voor een duurzame inrichting
Interieur Wonen

3 tips voor een duurzame inrichting

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp waar steeds meer mensen zich mee bezig houden. Ook in de woonwereld begint het belang hiervan steeds meer besproken. Er zijn hierdoor steeds meer leuke, duurzame opties voor interieur en bouw. Vandaag geef ik graag een paar makkelijke tips om jouw interieur duurzaam te vernieuwen.

DIY

Geef je oude spullen een nieuw leven door ze zelf een make over te geven. Overal op het internet, bijvoorbeeld op YouTube, zijn leuke DIY-ideeën te vinden om oude spullen nieuw leven in te blazen. Dit kan zo makkelijk zijn als dat oude kastje opschuren en een nieuw kleurtje geven. Of wat ingrijpender door bijvoorbeeld een stoel of bank opnieuw te bekleden of nieuwe greepjes toe te voegen aan je oude meubels. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is van dat lelijke meubel in de hoek van je woonkamer wel iets leuks te maken. Door zoveel mogelijk spullen te verbruiken, worden deze spullen niet weggegooid en is er minder vraag naar nieuwe spullen waarvan de productie vervuilend is voor het milieu.

Koop tweedehands

Als je je meubels toch helemaal zat bent en behoefte hebt aan wat nieuwe spullen, shop dan tweedehands. Ook bij deze optie vermijd je het creëren van vraag voor nieuwe spullen. En tweedehands bureaus hoeven echt niet van mindere kwaliteit te zijn dan een nieuwe. Ook bij deze optie geld dat je de items makkelijk kan aanpassen als ze toch nog niet helemaal jouw stijl zijn. Door tweedehands te shoppen kun je dus veel creatiever aan de slag gaan. Kijk bijvoorbeeld eens naar items waar je normaal gesproken niet aan zou denken zoals tweedehands kantoormeubelen.

Duurzame materialen

Soms kun je het toch niet laten om nieuwe dingen te kopen, en dat begrijp ik. Dat is ook helemaal niet erg. Als je duurzame materialen shopt. Door duurzame materialen te shoppen creëer je meer vraag naar duurzame oplossingen. Op deze manier kan jij van leuke nieuwe spullen genieten, terwijl vervuilende bedrijven misschien wel verleid worden om betere producten te gaan produceren. Een echte win-winsituatie dus.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *