Badkamer

4 tijdloze badkamerdesigns

Sommige badkamertrends komen en gaan, andere blijven vereeuwigd in de ogen van zowel doe-het-zelvers als professionele badkamerontwerpers. In deze blog zullen we enkele tijdloze badkamer designs bespreken voor uw inspiratie.

We hopen dat deze badkamertrends u inspireren bij uw volgende badkamerrenovatie, net zoals ze tot nu toe miljoenen hebben gedaan.  Wij zullen meerdere trends bespreken, er zal dus zeker iets bij zitten die bij uw persoonlijke smaak past.

Industrieel design

Industrieel designbadkamers vertonen een van de populairste badkamertrends die er momenteel zijn. Ze zijn gebaseerd op alles wat ruimtelijk en industriële elementen bevatten.

Industriële badkamers hebben een ingetogen functie in het meest stijlvolle formaat, met opvallende looks die vaak worden onderbroken door rustieke badkamermeubels en donkere, ingetogen kleurenschema’s. Gemengd met heldere contrast resulteert dit in een zeer unieke en mooie badkamer stijl.

Bij industriële designs zie je vaak kleuren zoals brons, gun metal of RVS terug. De kleinere details in een badkamer zijn voorzien van deze kleuren.

Minimalisme

En naarmate de trend naar hoogbouw, moderne appartementsruimtes groeit, zijn het niet alleen industriële badkamerontwerpen die steeds populairder worden. Het zijn ook minimalistische badkamerontwerpen die badkamerontwerpers een belangrijke moderne aantrekkingskracht hebben.

Minimalisme werkt vooral erg goed bij een kleinere badkamer. Omdat het een waardevolle manier is om de beschikbare ruimte en het uiterlijk van die ruimte op de meest complementaire manier optimaal te beheren. Op dit gebied is minder zeker meer.

Minimale badkamerontwerpen zijn ook een geweldige manier om op mooie wijze de aandacht te vestigen op een specifiek element in uw badkamer. Of het nu gaat om een ​​mooie spiegel, plant, familiestuk of vrijstaand bad.

Wood

De Wood badkamer stijl is een ander tijdloos design. Er is gewoon iets zo natuurlijks en verfrissend aan een badkamer op basis van hout en als materiaal werkt het gewoon met alles dankzij de vele soorten houtafwerking die je kunt krijgen.

Of het nu gaat om een donker hout om uw grijze industriële badkamer af te ronden of om een prachtige heldere eikenhouten spread om extra licht toe te voegen aan uw schitterend witte badkamer. Hout geeft de finishing touch aan veel andere stijlen.

Met hout kan je dus verschillende kanten op, maar de meest natuurlijke kant is om hout te combineren met natuursteen elementen. Zo hou je alles puur natuur en krijg je een unieke uitstraling.

Modern

We zijn aangekomen bij de laatste badkamer stijl, namelijk de moderne stijl. Een moderne badkamer heeft enkele kenmerken: een zeer strakke vormgeving wat betekent dat alles strak is afgewerkt. En daarnaast is er sprake van hoekige vormen en rechte lijnen. Vaak zien we dat een moderne stijl een licht, ruimtelijk en neutrale kleurenpalet heeft. Dit zijn vaak rustige kleuren zoals wit, grijs met zwarte of bruine afwerkingen.

Een moderne badkamer heeft vaak op opvallende eyecatcher. Mat zwarte accessoires zijn een mooie, moderne manier om uw badkamer iets extra’s te geven. U kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een mat zwarte douchecabines voor extra stijl.

Deze vier badkamer stijlen zullen in onze ogen altijd tijdloos blijven. De combinatie van kleuren en details werkt gewoon. Bepaalde trends zullen komen en gaan maar deze 4 stijlen zullen altijd populair blijven. Hopelijk heeft u inspiratie uit deze blogpost kunnen halen. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *