Eetkamer Keuken Wonen Woonkamer

4 tips om een industriële look te creëren in huis

De industriële woonstijl is én blijft een ontzettend populaire woonstijl. Heb jij in jouw woning ook al een industriële look? Of weet je niet helemaal waar te beginnen? Wij geven je vier tips om een industriële look in huis te creëren!

Tip 1: Less = more!

Een industriële look is vaak eenvoudig met een paar prachtige en stijlvolle elementen. Een unieke leren bank, een stoere eettafel met robuust onderstel of een statement muur. Door deze elementen te combineren met rust en accessoires, geef je je huis een industriële look.

Tip 2: Kies voor stalen elementen

Wie industrieel zegt, zegt staal. Dit kan subtiel, door bijvoorbeeld een stalen accent in een lamp of stoel te plaatsen. Maar je kunt ook kiezen voor een prachtige stalen deur. Een stalen deur hoort bij een industriële look en is naast mooi ook nog erg functioneel. Je sluit namelijk ruimtes af, maar behoudt wel het open karakter van jouw huis. Ook zorgt het voor lekker veel lichtinval.

Tip 3: Gebruik bakstenen in het interieur

Ruwe materialen kenmerken een industriële look. Denk er daarom eens aan om bakstenen in jouw interieur toe te voegen! Dat kan bijvoorbeeld een mooie open muur waar je de bakstenen laat zien zijn. Wil je liever het stucwerk niet van de muur halen? Dan kan je ook denken aan een behang met een bakstenen patroon.

Tip 4: Kies voor leren accenten

Een laatste tip die we je mee willen geven is door te kiezen voor leren accenten. Leren accenten zijn namelijk een belangrijk onderdeel van een industriële woonstijl. Denk aan een stoere leren bank of accessoires met leer. Wil je het nét even wat grootser aanpakken? Voorzie dan jouw stalen deur met een lederen paneel! Daarover lees je meer op de website van De Rooy Steel Doors via www.derooysteeldoors.com.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *