Interieur

5 tips om jouw vloer langer mooi te houden

Wanneer je een nieuwe vloer in huis hebt liggen, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Toch wordt er op een vloer veel geleefd, beschadigingen zitten dan ook in een klein hoekje. Krasse en schramme gebeuren al bij de kleinste ongelukjes. Wanneer je een houten vloer hebt, zul je deze angst kennen. Maar laat dit geen reden zijn om niet voor een houten vloer te kiezen, want een houten vloer kun je namelijk heel goed beschermen. Wij geven je in dit artikel 5 tips hoe jij jouw vloer het beste kunt onderhouden en beschermen, zodat hij langer mooi blijft. 

Maak de vloer schoon

Het klinkt misschien logisch, maar het schoonmaken van een vloer is erg belangrijk. Wanneer er vuil op de vloer ligt, kunnen er krassen en beschadigingen ontstaan. Maak daarom jouw vloer schoon, hierbij is het belangrijk dat je een zachte bezem gebruikt. Deze zal de vloer niet beschadigen. Daarnaast is een stofzuiging een goede inverstering voor jouw vloer. Kies hierbij voor een stofzuiger die makkelijk over de houten vloer heen rolt en daardoor geen krassen achterlaat. 

Schuif zo min mogelijk met je meubels

Het schuiven van je meubels kan krassen in de vloer maken. Dit omdat je bijvoorbeeld je stoelen veel aanschuift en deze hierdoor krassen achterlaten. Het is slim om zo min mogelijk met je meubels te schuiven. Toch is dat bij eetkamerstoelen bijna onmogelijk. De poten van meubels kunnen erg scherp of ruw zijn waardoor ze voor beschadiging kunnen zorgen. Gelukkig zijn hier makkelijke en voordelige oplossingen voor zoals wolvilt. Deze zorgen voor bescherming van jouw vloer. 

Koop een deurmat

Een deurmat zorgt niet alleen voor een warm welkom, het zorgt er ook voor dat er vuil en vocht niet mee in huis worden genomen. Daarom is het goed om te investeren in een deurmat. De mat absorbeert het vocht. Vooral bij een houten vloer is dat erg belangrijk, omdat deze kunnen reageren op teveel vocht. 

Regulier de luchtvochtigheid

Een houten vloer kan niet tegen (te) veel vocht. Daarom is het belangrijk dat de temperatuur en de luchtvochtigheid goed worden gereguleerd. Als deze twee aspecten juist zijn, kan er worden voorkomen dat de houten vloer krimpt of uitzet, wat voor kromtrekken kan zorgen. De ideale temperatuur voor in huis is 20° Celsius met een luchtvochtigheid tussen de 60 en 70%.

Gebruik weinig water

Wanneer je schoonmaakt met de veel water, kan het zo zijn dat de vloer hier slecht op reageert. Wanneer je je vloer dweilt, kun je dit het beste met zo min mogelijk water doen. Zorg er daarom voor dat je, als je de vloer gaat dweilen, de dweil goed uitgewrongen is.

Met deze 5 tips zorg jij ervoor dat jouw mooie vloer langer mooi blijft.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *