Woonkamer

6 creatieve manieren om speelgoed in de woonkamer te organiseren

De hele maand lag mijn focus op het organiseren van de kelder en de woonkamer. Hier wordt al het speelgoed opgeslagen, dus het is een must om georganiseerd te zijn, aangezien dat speelgoed gemakkelijk mijn hele huis overneemt! Ik had gemakkelijke ideeën voor speelgoedopslag nodig voor de woonkamer!

Onze kelder is gewoon een grote, open ruimte waar de kinderen kunnen rondrennen. Dus speelgoed opbergen in die ruimte is logisch. Ik heb gewoon veel bakken om hun spullen in te bewaren.

Maar onze woonkamer staat bij onze binnenkomst! En ik wilde echt dat deze ene kamer niet vol zat met speelgoed. Dus moest ik creatieve manieren bedenken om het speelgoed op te bergen, waardoor de kamer er niet uitzag als een speelruimte. Maar sommige speelgoedstukken passen ook mooi in het interieur, zoals de Grimms regenboog of de balansplank van Wobbel.

Speelgoed sorteren

Dit is de eerste stap naar elk organiserend project. Het is ook een van de meest tijdrovende onderdelen. Elk stuk speelgoed doornemen.

Ik heb een methode die ik gebruik bij mijn organiserende klanten die helpt om dingen op gang te krijgen. Ik heb dat altijd het moeilijkste deel gevonden!

Het grootste stuk bij het sorteren van elk stuk speelgoed is om ze per categorie te groeperen. Dit zal helpen als het tijd is om op te slaan. Geef vervolgens elke categorie een “thuis” of plaats waar u ze bewaart. Door de categorieën bij elkaar te houden, kunnen uw kinderen vinden wat ze zoeken en kunnen ze gemakkelijk opruimen.

Multifunctionele stukken voor ideeën voor speelgoedopslag

Een gemakkelijke manier om kinderspeelgoed in woonruimtes te verbergen, is door multifunctionele stukken te kopen. Ottomanen met opslag of boekenplanken met deuren zijn perfecte multifunctionele stukken. Ze kunnen het speelgoed bevatten als u zich vermaakt, maar zijn zeer toegankelijk voor de kinderen.

Opslag die bij uw interieur past

Als ik aan opslag denk, heb ik veel mensen gezien die gewoon goedkope bakken met deksel kopen. Ze plakken ze in een hoek van de woonkamer, maar raken er geïrriteerd door.

Mijn aanbeveling is om die lelijke bakken te vervangen door manden die bij je inrichting passen. De manden passen bij jouw stijl, maar bevatten nog steeds speelgoed voor de kinderen!

Geef alles een thuis

Een andere stiekeme plek om speelgoed te verstoppen, is onder je bank. Ik maak geen grapje! Er zijn lage manden die onder hogere banken passen. Het speelgoed is toegankelijk voor de kinderen, maar kan gemakkelijk worden opgeruimd!

Houd het netjes

Nadat je een mooi georganiseerde en ingerichte woonkamer hebt gecreëerd, is er één belangrijk ding dat je moet doen! Je moet je kinderen leren hoe ze de ruimte moeten gebruiken.

Wat ik daarmee bedoel, is dat als je alle auto’s en vrachtwagens in een mand onder de bank legt, je je kinderen moet leren hoe ze die mand eruit moeten trekken en hoe ze hem moeten opruimen.

Door de kinderen te leren hoe ze het speelgoed moeten opruimen, kunnen ze dingen opbergen zonder veel zeuren, omdat ze weten waar alles naartoe gaat.

Hou het simpel

Zorg er ten slotte voor dat je in elke kamer een plekje hebt voor speelgoed. Niet veel, maar een paar. Op die manier, als u in een kamer van het huis werkt, zullen uw kinderen geen speelgoed rondslepen om bij u in de buurt te zijn. Ze hebben al speelgoed in die kamer en een plek waar ze naartoe kunnen gaan als ze klaar zijn met spelen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *