Wonen

Actief op de bank met een handig schootkussen

Zit je op de bank of in de stoel vaak te hannesen als je nog iets wilt doen?
Dan kan een schootkussen een prachtig hulpmiddel zijn.
Je kent het misschien wel, zo’n kussen met een plat bovenblad dat je op schoot kunt zetten. Maar wellicht heb je er nog nooit van gehoord en moeten we het schootkussen eerst eens introduceren.

Wat is een schootkussen?

Een schootkussen is een vrij eenvoudig hulpmiddel, maar bijzonder efficiënt. Een schootkussen heeft namelijk een harde toplaag van (meestal) mdf en een zacht kussen als onderlaag. De kussenzijde is gevuld met zacht materiaal. Een krachtige combinatie, want je kunt het voor veel activiteiten gebruiken.
Je kunt een schootkussen op schoot zetten, maar ook (op oneffen ondergronden) neerzetten als dienblad of tafeltje. De ondergrond vormt zich naar het oppervlak (je schoot) waardoor het heel stabiel staat.

Waarvoor gebruik je een schootkussen?

Een schootkussen leent zich uitstekend om als ondergrond te dienen bij het gebruik van een laptop (de vulling, polystyreen balletjes, is warmte isolerend en voorkomt warmte-uitslag bij lang gebruik van een laptop op schoot).
Bij het handwerken heb je er een mooi tafeltje aan om je spullen op te leggen of je armen te ruste te leggen.
Wil je lekker op de bank eten? Dan zet je je bord gewoon op het schootkussen en voorkom je geklieder en gemors.
Als je graag een kruiswoordraadsel maakt of een verhaaltje schrijft, dan is het schoottafeltje een ideale ondergrond.
Zo zijn er nog vele toepassingsmogelijkheden te bedenken. De boodschap is dat het eenvoudige schootkussen je elke dag ondersteunt bij diverse bezigheden. Wil je er meer over weten dan raad ik je aan de website van Kadogalerie uit Haarlem eens te bezoeken. Ongeveer 100 verschillende designs met verschillende kleuren kussens en mooie afbeeldingen worden in de winkel en webshop aangeboden. Welk schootkussen vind je zelf het mooist?

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *