Interieur

Alles wat je moet weten over elektrische rolluiken

Het is al een tijdjes niet meer nodig om de rolluiken handmatig te laten zakken. Elektrische rolluiken worden steeds populairder. Naast het bedienen van rolluiken met een schakelaar, kun je nu ook je jaloezieën bedienen met de afstandsbediening of de app op je telefoon. Het kiezen van de juiste rolluikmotor kan echter een grote uitdaging zijn, zeker als je niet bekend bent met alle moeilijke technische termen. Er zijn veel verschillende soorten en merken rolmotoren.

Hier moet je op letten

Voordat u een rolluik motor koopt, is het belangrijk om te bepalen welke functies de rolluikmotor moet hebben. Het is belangrijk om te kijken naar het type as dat voor het rolluik wordt gebruikt, omdat niet elke motor op alle soorten rolassen kan worden aangesloten. Je zult ook moeten kiezen tussen een draadloze zonne-, elektronische of mechanische motor. De elektronische motor is moderner en is de laatste jaren het meest gebruikt omdat hij parallel kan worden aangesloten (twee of meer motoren op één schakelaar). Daarnaast is voor veel mensen het geluid van de rolluikmotor erg belangrijk.

Op afstand bedienbare rolluiken

Een draadloze wandzender met rolluiken wordt vaak standaard meegeleverd. U kunt echter ook kiezen voor rolluiken met draadloze afstandsbediening. Dit verhoogt het comfort nog meer! Er is niets beter dan de jaloezieën vroeg in de ochtend of gewoon vanaf de bank te kunnen bedienen.

Voordelen elektrische rolluik

Een van de belangrijkste redenen om rolluiken te kopen is zonwering. Op warme zomerdagen kan je woning snel opwarmen, zeker in kamers op de eerste of tweede verdieping. Rolluiken zijn een ideale individuele bescherming tegen de zon. Sluit uw luiken en de zon kan uw huis niet binnenkomen. De temperatuur binnen blijft aangenaam.

Verduisterend

Werkt u nachtdiensten en wilt u overdag slapen? Of slaapt je soms overdag? Dan is het rolluik de oplossing voor jou! De luiken verduisteren uw kamer volledig, zodat u ’s ochtends goed kunt slapen.

Geluiddichte luiken

Heeft de buurman een feestje of woon je aan een drukke weg? Dan zijn de luiken perfect. Geluidsgolven worden gedeeltelijk weerkaatst door de zonwering, waardoor je minder last hebt van ruis. Let op: de kast rondom het rolluik is niet stil als de rolluiken uitrollen.

Isolerende jaloezieën

Rolluiken voor uw raam zorgen voor een goede thermische isolatie van de kamer. Rolluiken hebben een hoge mate van isolatie doordat de lamellen gevuld zijn met polyurethaanschuim. Hierdoor is de ruimte beter beschermd tegen kou in de winter en warmte in de zomer.

Rolluikmotor vervangen? Vraag een expert!

Is uw rolluik motor kapot? In de meeste gevallen hoeft u niet het hele rolluik bij te werken, maar volstaat om alleen de motor te vervangen.

Hoewel er verschillende richtlijnen zijn voor het vervangen van de rolluikmotor op internet, raden we af om zelf met de rolluikmotor te beginnen, aangezien rolluiken vaak erg groot en zwaar zijn. Als je zelf aan de motor begint te sleutelen wordt het probleem vaak alleen maar erger. Dit leidt soms zelfs tot de noodzaak om het gehele rolluik te vervangen. Vraag altijd een specialist om de rolluikmotor te vervangen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *