Interieur

Alles wat je moet weten over keramische vloertegels

Wanneer je gaat bouwen of verbouwen, speelt de vloer in een ruimte een essentiële rol. Een nieuwe vloer kopen doe je niet vaak waardoor het best lastig kan zijn om een mooie vloer uit te zoeken. Je zal al snel merken dat het aanbod enorm is, waardoor de keuze niet makkelijker wordt. Veel mensen zijn bekend met parket en laminaat, maar eentje die steeds populairder wordt, is een keramiek vloer.

Keramische tegels

Naast natuursteen tegels zijn er ook keramische tegels. Van deze tegels zijn keramische tegels het meest duurzaam en gebruiksvriendelijk. Dit is heel toepasbaar in de keuken of badkamer, ruimtes waar intensief gebruik van wordt gemaakt.

Het proces

Hoe worden keramische tegels gemaakt? Keramische tegels bestaan uit een mengsel van zand en klei die wordt gebakken op ruim 1000 graden. De tegels worden verstevigd met mineralen. Een toplaag bepaald uiteindelijk de stijl en de kleur van de tegels. Deze toplaag kan vrijwel in elke gewenste kleur worden aangebracht. Je kan er dus alle kanten mee op!

Diversiteit

Doordat keramische tegels met een toplaag worden gemaakt, zijn er ontzettend veel mogelijkheden in vorm, maat en kleur. Een keramische vloertegel 60×60 is een grote keramische tegel. Maar er zijn ook smalle keramische vloertegels beschikbaar, waardoor de vloer meer lijkt op parket. Doordat de toplaag van keramische tegels kan worden bewerkt, kan er zelf een houtstructuur in worden aangebracht. Zo lijkt het alsof de tegels van echt hout zijn, wat bij laminaat niet het geval is.

Naast een houtlook bestaan er nog veel meer mogelijkheden. Zo is het ook mogelijk om een betonlook vloer te leggen. Wanneer je kiest voor grotere tegels, heb je minder voegen waardoor de vloer erg op een gietvloer lijkt. Een keramische vloer is echter veel makkelijker te leggen én veel goedkoper. Ook kan je voor een marmerlook kiezen.

De voordelen

Een keramische vloer heeft een aantal voordelen. Een houtlook vloer bijvoorbeeld is nauwelijks te onderscheiden van een echte houten vloer, terwijl je wel van het gemak van het onderhoud profiteert. Keramische parkettegels blijven krasvrij en zijn gemakkelijk te combineren met vloerverwarming. Daarnaast zijn keramische tegels goed bestemd tegen vochtige ruimtes.  

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *