Geen categorie

Alles wat je moet weten voor je een nieuwe printer aanschaft

De aanschaffing van een printer kan een moeilijke keuze zijn en dit wil je liever niet zonder kennis doen, daarom is het handig om de nodige dingen te weten over printers. Wij hebben speciaal voor jou alle belangrijke dingen op een rijtje gezet, zo hopen we jou te helpen bij het kiezen voor de perfecte printer voor jou.

Soorten printers

Er zijn verschillende soorten printers, daarom is het belangrijk om te kijken welke het beste bij jou past. Als je jezelf afvraagt welk soort printer er nou het beste bij jou past moet je kijken naar hoe vaak je de printer gaat gebruiken en of je veel in kleuren wilt afdrukken.

Er zijn twee soorten printers (naast 3D printers), dit zijn laserprinters en inkjetprinters. Laserprinters zijn goed genoeg als je af en toe wat wilt printen, hou er wel rekening mee dat foto’s, afbeeldingen en illustraties in mindere kwaliteit afgedrukt worden. Daarnaast moet je goed kijken of de laserprinter wel in kleur kan printen als je er een aanschaft. Een laserprinter is wel ideaal voor als je veel tekst print, hij print namelijk heel snel en scherp.

Als je vaker foto’s, afbeeldingen of illustraties print, dan is het verstandiger om een inkjetprinter te kopen. De aanschaf van een inkjetprinter is vaak goedkoper dan een laserprinter maar de kosten per pagina zijn wel gemiddeld duurder. Er zijn ook multifunctionele inkjetprinters, hiermee kun je bijvoorbeeld kopiëren, scannen en faxen.

Goed om te weten: de verschillende printers hebben soms verschillend papier nodig, je kunt dit navragen bij het bedrijf waar je de printer aanschaft.

Er bestaan ook printers die je op meerdere apparaten kunt aansluiten, een deel hiervan kan zelfs printen via WiFi. Dit is natuurlijk super handig aangezien er dan geen kabels naar de printer lopen. De meeste van deze printers zijn ook aanstuurbaar met een tablet of mobiel.

Cartridges, toners en inkt

Hou ook rekening met de cartridges wanneer je een printer aanschaft. Een deel van de inkjetprinters gebruiken namelijk verschillende cartridges voor de kleuren. Dit is efficiënter, duurzamer en ook goedkoper, aangezien je niet telkens een nieuwe cartridge erin hoeft te doen als er één kleur op is. Daarnaast is het goed om te weten dat inkjetprinters speciale cartridges nodig hebben, deze heten inktcartridges. Bij laserprinters heten de cartridges toners. Tip: kijk hier voor goedkope inktcartridges of goedkope toners.

Een printer print met verschillende kleuren, deze kleuren worden aangegeven bij de printer en het is dus ook belangrijk om dit te weten omdat je cartridges koopt met de dezelfde kleuren als  jouw printer. Let bij inkjetprinters goed op of ze wel of geen aparte cartridges hebben.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *