Eetkamer

Bereid je voor op het voorjaar met tafelzeil

Het voorjaar begint 20 maart en vaak komt hier ook het mooie weer bij kijken. Zodra het mooi weer wordt is het natuurlijk fijn als je lekker buiten kunt zitten. Om er wat voorjaarssfeer in te brengen buiten aan tafel is een tafelzeil leuk om te hebben. Hiermee creëer je sfeer op tafel en ziet het er gelijk een stuk gezelliger uit. Als je tafel mooi bekleed is met tafelzeil zal je er ook eerder aan gaan zitten. Met het mooie weer is dit zeker aan te raden ook. Door de winter kan je een laag vitamine D gehalte hebben. Zon zorgt voor een natuurlijke inbreng van vitamine D. Geniet daarom altijd lekker van de zon als deze schijnt. Een tafelzeil zorgt er ook nog eens voor dat je tafel beschermd is tegen krassen en vlekken. Zo blijft je tafel ook nog eens langer mooi. Let wel op dat je het zeil altijd binnenhaalt in de avond. Vaak is een tafelzeil, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt van pvc en dit kan niet heel goed tegen regen en zon. Hierdoor kan het uitdrogen en de kleur vervagen.

Hoe maak je een tafelzeil schoon?

Ook is het belangrijk om je tafelzeil goed te onderhouden en daarom schoon te houden. Want hoe minder vuil erop zit hoe minder beschadigingen er hierdoor kunnen ontstaan. Daarom is het belangrijk dat je je tafelzeil goed schoonhoudt. Alleen hoe doe je dit op een goede manier? Het is allereerst heel erg belangrijk dat je geen bijtende middelen gebruikt. Maak een sopje van lauw water met een druppel afwasmiddel. Dit is voldoende om je zeil goed schoon te krijgen. Maak je vaatdoekje vochtig en veeg deze over het zeil heen. Probeer niet te schrobben, als je na elk gebruik een doekje erover heen haalt is dit ook niet nodig. Als je alles hebt gehad kun je het droog maken met een droge theedoek. Zo zorg je dat er geen water en zeepresten achterblijven.

Kan je alleen printjes tafelzeil krijgen?

Ben jij iemand die niet zo zeer houdt van printjes? Dan is het ook goed mogelijk om een effen zeil te krijgen. Dit is bij veel winkels te verkrijgen. Er is dus gelukkig voor ieder wat wils te krijgen aan bescherm product voor de tafel. Het leuke hieraan is ook dat je per seizoen kan wisselen naar een geschikte kleur.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *