Woonkamer

De 3 voordelen van een aluminium deur

Robuuste, stalen deuren bestaan al even en zijn ontzettend populair. Echter, staal is zwaar materiaal, waardoor de levering en het gebruik ervan niet altijd even gemakkelijk is. Tegenwoordig is er een alternatief product op de markt: zwarte aluminium binnendeuren. Ik vertel je de 3 voordelen van een aluminium deur.

Aluminium is demontabel

Een deur van staal moet in de werkplaats al in elkaar gelast worden. Als je aan een groter project denkt, zoals een roomdivider of wand, is het lastig om een stalen product te vervoeren en in huis te krijgen. Het voordeel van aluminium is dat er geen lasnaden nodig zijn. Aluminium is demontabel en kan op locatie in elkaar gezet worden. Als je een groot project wilt of op de vijfde verdieping woont, is het dus geen probleem als je voor aluminium als materiaal kiest.

Aluminium is licht in gebruik

Een deur gebruik je veel. Daarom is het fijn dat je binnendeur makkelijk in gebruik is. Aluminium is licht materiaal én dus licht in gebruik. Daarom kan een aluminium deur vaak een huidige opdekdeur of stompe deur in je kozijn vervangen. Een stalen deur zal dit door zijn zware gewicht niet kunnen. Het gebruiksgemak merk je ook bij een aluminium schuifdeur en een aluminium taatsdeur: deze deuren duw je gemakkelijk open en dicht.

Aluminium is duurzaam

Aluminium is een veelvoorkomend element en kan goed gerecycled worden, zonder zijn kwaliteit te verliezen. Gerecycled aluminium heeft dezelfde kwaliteit als nieuw aluminium. Aluminium deuren worden daarom vaak gemaakt van gerecycled aluminium. Dit zorgt ook voor minder energieverbruik en daarom uitstoot. Daarnaast gaat aluminium lang mee, want het roest niet.

Kies ik voor een stalen deur of aluminium deur?

Ik heb uitgelegd wat de voordelen van aluminium deuren zijn. Ben je er toch nog niet helemaal over uit? Uiteindelijk hebben beide materialen hun voordelen en nadelen en zal jouw uiteindelijke beslissing ook een kwestie van smaak zijn. Stalen deuren hebben een robuuste, grovere uitstraling, omdat de lasnaden zichtbaar zijn. Aluminium deuren hebben slankere profielen. Daarnaast is het altijd goed om beide materialen in gebruik te voelen, zodat je zelf ervaart wat je fijner vindt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *