Tuin

De beste tuinrenovaties

De lente begint eindelijk een beetje op gang te komen en de zomer staat om de hoek. Het perfecte moment om de tuin aan te pakken dus. Maar wat zijn de best erenovaties om te doen aan de tuin? Met deze ideeën stijgt de waarde van je huis zeker, omdat het enorm nuttige en fijne toevoegingen zijn!

Overkappingen

Overkappingen en verandas over het algemeen zijn echt grote verbeteringen voor elke tuin die niet kunnen missen. Met het onvoorspelbare weer hier in Nederland is het enorm waardevol om een goede overkapping te hebben waar je lekker droog en uit de wind kan zitten. Maar een overkapping is ook juist nodig wanneer de zon schijnt. Wanneer de zon in Nederland eenmaal schijnt kan hij erg fel zijn en dan wil je graag lekker in de schaduw kunnen zitten.

De perfecte overkapping moet daarom multifunctioneel zijn en de meest multifunctionele optie is een glazen overkapping tegen het huis aan. Met glazen schuifdeuren aan alle kanten. Op deze manier kun je alles openschuiven en dit als overkapping gebruiken. Er kan nog lekker een briesje doorheen en je kunt lekker in de schaduw zitten door de zonwering in het glazen plafond. Als het weer tegenzit gooi je alles dicht en heb je een extra tuinkamer. Doordat alles van glas is mis je ook geen licht ín huis.

Carport

Een toevoeging die nuttig is in elke tuin zijn carports. Een stijlvolle carport kan je auto beschermen tegen alle weersomstandigheden. Je hoeft de auto minder vaak schoon te maken en de auto loopt minder kans op beschadigingen door vallende eikels of takken. Daarnaast kun je onder een carport droog in- en uitstappen wanneer het weer eens regent. Als je normaal gesproken je auto in de garage parkeert kan het je ook een hoop extra ruimte opleveren. De garage kun je daarna een nieuwe functie geven. Van home gym tot home office of simpelweg een grotere werkplaats om in te klussen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *