Keuken Wonen

De beste wijnbewaarkast voor jouw keuken

Drink je vaak wijn en wil je deze op de juiste temperatuur bewaren? Dan kan een wijnbewaarkast handig zijn. Wijnkast.nl is een aanbieder van verschillende wijnbewaarkasten. Ontdek in dit artikel de beste wijnbewaarkast voor jouw keuken. 

Hiervoor is een wijnbewaarkast handig

Een wijnbewaarkast is handig voor het opslaan van wijn op de juiste temperatuur. Zeker als je regelmatig goede kwalitatieve wijnen schenkt, dan wil je deze ook op de juiste temperatuur serveren. Wanneer je wel eens op wijnreis of wijntour geweest bent, dan heb je wellicht diverse wijnen meegenomen. Deze wijnen blijven kwalitatief het beste als je ze goed bewaart. Een wijnbewaarkast is hier handig voor. 

Zo kan je witte wijnen en rode wijnen allebei op de juiste temperatuur serveren als je een wijnbewaarkast kiest met 2 zones. Sommige rode wijnen, vooral de lichte, dienen namelijk ook koud geserveerd te worden. Zo tussen de 14 en 16 graden Celsius. De beroemde wijnen uit de Bourgogne komen zo het beste tot hun recht. 

De beste plek voor een wijnbewaarkast in de keuken

De beste plek voor een wijnbewaarkast in de keuken is natuurlijk compleet afhankelijk van de keuken zelf. Hoe je deze hebt ontworpen en ingericht. Het is natuurlijk handig om deze naast de kast te plaatsen waar de wijnglazen zich in bevinden. Zo kan je bij het uitserveren van de wijn gemakkelijk schakelen van de wijnbewaarkast naar het schenken van de wijn. 

Het is ook afhankelijk van de ruimte die je hebt en de eventuele aanpassingen die je zou willen maken. Voor een inbouwkast moet er rekening gehouden worden met de afmetingen van de inbouw wijnbewaarkast. 

Heb je interesse in een kleine losse wijnkoelkast, dan kan je deze bijna op elke mogelijke plek wel neerzetten. De beste plek voor een wijnbewaarkast in de keuken is dus volledig afhankelijk van jouw wensen. 

Zoveel wijnen kan je bewaren in een wijnbewaarkast 

Er zijn diverse soorten wijnbewaarkasten. Zo kan je in een horeca wijnbewaarkast al gauw 180 wijnen bewaren. Maar de kleinere maatjes lenen hebben ruimte voor 45 tot 100 flessen wijn. Thuis wil je waarschijnlijk minder wijnen bewaren dan de ruimte die een horeca zaak nodig heeft. Maar ook dit is persoonlijk. 

Sommige wijnliefhebbers komen met dozen vol wijn terug van een wijnreis. Dan is de extra ruimte wel weer fijn om je wijnen op de juiste temperatuur te bewaren.

Ook als je vaak samen komt met een eetclub kan een wijnbewaarkast handig zijn om extra wijn in op te slaan. Zo kan je bij ieder gerecht die je serveert de wijn ook op de juiste temperatuur serveren. 

Op wijnkast.nl lees je meer over de soorten wijnbewaarkasten en wijnkoelkasten. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *