Wonen

De makkelijkste planten en beste planten hacks

Een groene omgeving biedt veel rust en gezelligheid in een ruimte. Het brengt wat leven in de ruimte en sommige planten kunnen zelfs de lucht zuiveren. Helaas zijn niet alle planten even makkelijk te verzorgen. Daarom hebben we een lijstje opgesteld van de makkelijkste planten om te verzorgen, met de precieze verzorgingstips. Hiermee kan iedereen genieten van wat groen in huis. Ook als je geen groene vingers hebt.

Kunstplanten

De aller makkelijkste optie is natuurlijk de kunstplant. Deze kan eruitzien als elke plant die je maar wil. Van een klein vetplantje tot een grote, metershoge klimplant. Deze planten zijn het aller makkelijkst om te verzorgen. Ze geven niks om zonlicht en hebben geen water nodig is. Je moet zo hooguit af en toe afstoffen. Helaas is het soms nog best lastig om kunstplanten te vinden die er ook goed uit zien. Daarom raden wij Coolplant plant aan. Deze kunstplanten zien er enorm goed uit. Daarnaast houdt het bedrijf zich ook bezig met duurzaamheid en worden er door jouw aankoop ook échte bomen geplant. Zo kun je toch duurzaam bezig zijn met je kunst plant. Ze hebben een enorm aanbod. Met alles van bescheiden kunstbloemen tot hele plantenwanden.

Monstera deliciosa

Ook wel bekend als de gatenplant. Deze plant kan erg groot worden en heeft prachtige groene bladeren met gaten erin. Deze plant geeft een enorm tropische look aan je ruimte, maar heeft helemaal geen tropische of lastige verzorging nodig. De plant is zeer geschikt om in een donkerder hoekje te plaatsen en heeft niet veel zonlicht nodig. Gebrek aan zonlicht is namelijk iets wat veel planten het leven kost. Het bewateren van de monstera is ook erg makkelijk. Zorg simpelweg dat de grond een beetje vochtig blijft en hij doet het goed. Voel af en toe aan de grond. Als deze droog is geef je hem een scheutje water. Is de grond nat, kun je lekker verder waar je mee bezig was.

Draceneca

Nog zo’n top plant. De draceneca is een stevige plant die veel kan hebben. Hij heeft niet veel water nodig en doet het ook goed in de (half)schaduw. Het is een erg sfeervolle plant met een stevige stam en vrolijke bladeren bovenop. Je kan deze plant dus wederom overal in je huis plaatsen (zolang er wel een raam in de ruimte is). Af en toe een scheutje water net als bij de monstera en je kunt jaren genieten van deze mooie plant. Daarnaast is hij ook nog enorm goed in het zuiveren van de lucht.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *