De meest gestelde vragen over aromatherapie
Interieur Wonen

De meest gestelde vragen over aromatherapie

Aromatherapie gaat over de positieve effecten die sterke natuurlijke geuren kunnen hebben op onze lichaam en geest. Deze sterke natuurlijke geuren komen van etherische olie die verspreid kan worden door het te vernevelen met water in een diffuser. Daardoor wordt de geur makkelijk en veilig verspreid door een ruimte en kan het verschillende effecten geven. Dat is vast één vraag beantwoord over aromatherapie. Toch blijven er altijd wat vragen bestaan, daarom behandel ik er hier een paar.

Aroma diffuser

Welke aroma diffuser kan ik het best gebruiken? Met de juiste etherische olie maakt het niet veel uit welke aroma diffuser je hierbij gebruikt. Maar niet elke olie is geschikt voor elke diffuser. Daarom zou ik de diffuser afstemmen op een merk met goede, betrouwbare en natuurlijke etherische olie.

Kwalitatieve etherische olie

Waar vind ik goede etherische olie? Goede etherische olie is van 100% natuurlijke afkomst. Soms kan het lastig zijn om betrouwbare olie te vinden. Ik raad de etherische olie van Geurwolkje aan. Zij zijn betrokken bij het productieproces waardoor zij kunnen garanderen dat de olie van 100& natuurlijk afkomst is. Zij maken ook diffusers die erg mooi zijn en goed werken met hun eigen etherische olie.

Gebruik van de diffuser

Hoe gebruik ik een aroma diffuser? Lees altijd de instructies die bij de diffuser wordt geleverd om zeker te zijn dat je jouw model goed gebruikt. Over het algemeen werkt het hetzelfde. Plaats het apparaat op een stabiele plek en steek de stekker erin. Vul de diffuser altijd met een maatbeker en nooit rechtstreeks onder de kraan. Door het klotsen van het water tijdens zowel het vullen als het verplaatsen van een gevulde diffuser, kan er makkelijk water komen op een verkeerde plek in het apparaat. Verplaats de diffuser dus nooit met water erin maar laat hem leeg vernevelen of schenk voorzichtig uit volgens de gebruiksaanwijzing. De laatste stap is om te zorgen dat de deksel er goed op zit en dan kun je de diffuser aanzetten en genieten.

Schoonmaak van de diffuser

Hoe maak ik de diffuser schoon? Het is belangrijk om een diffuser af en toe schoon te maken. Als je hem elke dag zou gebruiken wordt aangeraden om het één keer per week te doen. Dit doe je absoluut niet met heftige schoonmaakmiddelen. Een diffuser si best gevoelig en je moet de schoonmaak dus redelijk voorzichtig aanpakken. Doe dit dus het liefst met een wattenschijfje en lauw water. Als je toch iets grondiger wil schoonmaken, omdat sommige geuren erg sterk zijn, gebruik dan een beetje azijn of alcohol met een hoog percentage.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *