Keuken

De verschillen tussen pralines en truffels

Wanneer we online chocolade bestellen, vind je verschillende soorten chocolade. Op deze manier kun je in de war raken om de beste chocoladesoort te kiezen. De meest populaire artisanale chocolade producten die je vaak aantreft zijn pralines en truffels. Mensen kunnen deze termen door elkaar gebruiken, omdat ze moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn. Het belangrijkste verschil tussen deze soorten chocolade zit echter in de ingrediënten. Praline is meestal gevuld met noten of karamel. Daarnaast is de truffel gevuld met romige chocolade en suiker. Houd je van chocolade met een zachte en romige textuur, dan kun je kiezen voor truffels. Als je echter van een knapperige textuur houdt, kun je praline kiezen.

Wat is Praliné?

Praline is een van de meest populaire chocolade recepten. De klassieke praline maakt gebruik van gekarameliseerde suiker en noten. De textuur van deze chocolade varieert van zacht tot knapperig. De knapperige noten zijn ingesmeerd met karamel coating. Daarna is het bedekt met zijdezachte melkchocolade. Praline kan met veel soorten noten gemaakt worden. De meest populaire noten zijn echter amandel en hazelnoot. In bepaalde landen wordt praline ook wel pecannoten snoep genoemd. Mensen houden van dit chocolade recept omdat de textuur fudgy en knapperig is.

Wat is truffel?

Als je van chocolade met een romige textuur houdt, is het kiezen van truffel de slimme optie. Chocoladetruffels zijn gemaakt van chocolade, suiker, room en boter. Soms worden de vruchten aan deze mix toegevoegd. De textuur van dit chocolade recept is zacht en kan snel smelten. Soms zijn truffels bedekt met chocolade schelpen of gemalen noten. Truffel is verkrijgbaar in verschillende varianten. Je kunt kiezen uit melkchocolade truffel, pure chocolade truffel of witte chocolade truffel. Het eten van truffel geeft je een prettig gevoel aangezien de chocolade smelt op je tong. Truffel is een perfecte chocolade selectie voor een geschenk. Je kunt een doos chocolade truffels kopen voor een verjaardagscadeau of voor een valentijnscadeau.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *