Wonen

De verschillen tussen wonen in Nederland en Spanje

De meeste mensen die regelmatig naar Spanje op vakantie gaan zullen zich wel herkennen in de verschillen tussen Nederland en Spanje. Het is dan ook niet zonder redenen dat tienduizenden Nederlanders en Belgen ieder jaar opnieuw naar dit land afreizen. In dit blogartikel gaan we de belangrijkste verschillen tussen Nederland en Spanje behandelen, zodat dit voor eens en voor altijd duidelijk wordt.

Mañana

Eén van de belangrijkste verschillen die niemand onopgemerkt zullen blijven is het levenstempo in Spanje. Dit ligt namelijk aanzienlijk lager dan je in Nederland gewend bent en voor velen een reden om het huizenaanbod Spanje te ontdekken en hier misschien wel een permanent verblijf op te bouwen. In Spanje leeft men namelijk met de dag en werkzaamheden die vandaag niet af raken worden veelal doorgeschoven naar de volgende dag. Na een tijdje zal dit levenstempo zeker wennen, maar vooral in het begin kan dit bij veel emigranten nogal eens voor ergernissen zorgen. Zorg er dan ook voor dat je hier goed op voorbereidt bent en in dit geval kunnen we je vertellen dat het allemaal wel mee zal vallen.

Het leven speelt zich buiten af

Een ander groot verschil met Nederland is dat het leven in Spanje zich voornamelijk buiten afspeelt. ’s Avonds zal je bijvoorbeeld iedere dag opnieuw zien dat de terrassen bomvol zitten en mensen genieten van een heerlijk wijntje inclusief een hapje. In Nederland is dit een stuk minder vanzelfsprekend en zal je terrassen, buiten het weekend, zelden vol zien zitten. Voor veel mensen is dit dan zeker een reden om naar Spanje te vertrekken.

Lagere kosten levensonderhoud

Tegenwoordig wordt het in Nederlands alsmaar duurder. De gasrekening loopt op en ook de boodschappen in de supermarkt worden met de dag duurder. Ook in Spanje is er enigszins sprake van prijsstijgingen, maar bij lange na nog niet op het niveau van in Nederland. Mocht je in Spanje dan ook kunnen beschikken over een gemiddeld Nederlands salaris zal je een vrijwel onbezorgd leven kunnen leiden dat van alle luxe is voorzien.

Naast bovengenoemde verschillen zijn er natuurlijk nog meer verschillen te herkennen tussen Nederland en Spanje. Wij raden je dan ook vooral aan om deze zelf te ontdekken, zodat je ook direct kunt ervaren over deze verschillen bij je passen. Wij hebben je in ieder geval alvast een voorproefje gegeven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *