Geen categorie

De voor- en nadelen van zelfreinigende kattenbakken

Niemand vindt het leuk om de kattenbak schoon te maken. Dus stel je voor dat de kattenbak zichzelf zou kunnen schoonmaken! Een automatische kattenbak lijkt een droom die uitkomt, maar overweeg de voor- en nadelen voordat je er een in je winkelwagen stopt.

Voordelen van zelfreinigende kattenbakken

1. Ze kunnen tijd besparen bij het reinigen.

Als u een zelfreinigende kattenbak kunt vinden die goed bij uw huishouden past (meer daarover hieronder), kan dit de hoeveelheid tijd die u besteedt aan het opscheppen van de doos verminderen – altijd een pluspunt!

2. Ze kunnen geuren verminderen.

Als je een groot probleem hebt met kattenbakgeuren, dan kan een zelfreinigende kattenbak helpen door afval vaker te verwijderen. De doos is echter alleen zo goed als het strooisel dat u erin stopt, dus zorg ervoor dat u een hoogwaardig strooisel kiest dat goed klontert en geurtjes vasthoudt.

3. Ze maken langere afwezigheid gemakkelijker.

Als je een paar dagen weg bent, kan een automatische kattenbak de rommel die je thuiskomt, beperken. Voor langere afwezigheden kan het hebben van een zelfreinigende kattenbak het gemakkelijker maken om een ​​gewillige kattenoppas te vinden!

Nadelen van automatische kattenbakken

1. Sommigen werken niet goed.

De meest voorkomende soorten zelfreinigende kattenbakken gebruiken een hark om klonters en vast afval te verwijderen en ze in een afgesloten container te deponeren die u later kunt legen. Klinkt geweldig, maar zoals elk mechanisch onderdeel werkt het misschien niet altijd goed – en het onderhoud kan meer moeite kosten dan het dagelijks opscheppen van de kattenbak! Zorg ervoor dat u enkele beoordelingen leest voordat u een zelfreinigende kattenbak koopt.

2. Ze zijn mogelijk niet goed geschikt voor huishoudens met meerdere katten.

Vanwege de tijd die nodig is om een ​​reinigingscyclus uit te voeren, is een automatische kattenbak misschien niet de beste keuze als u twee, drie of meer katten heeft. Als u ervoor kiest om er een te kopen voor uw huishouden met meerdere katten, zorg er dan voor dat u er een voor elke kat koopt, zodat niemand tijdens het schoonmaken wordt buitengesloten.

3. Het maakt waarschijnlijk uw litterbox niet echt “hands off”.

Als je hoopt dat je de kattenbak niet helemaal hoeft aan te raken, dan heb je pech. De meeste modellen hebben wat dagelijks onderhoud nodig, variërend van het legen van de afvalbak tot het harken van het strooisel tussen de schoonmaakbeurten om het waterpas te houden, of zelfs het verwijderen van klonters en klompen van de hark. Maak je huiswerk en zorg ervoor dat je kattenbakverzorging gemakkelijker maakt.

4. Niet geschikt voor alle katten.

Zelfreinigende kattenbakken zijn niet ideaal voor alle katten. Grotere katten passen mogelijk niet comfortabel in veel modellen en sommige katten worden afgeschrikt door het uiterlijk en het geluid van de machine. Kort gezegd: als uw kat het niet gebruikt, is het het niet waard.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *