Keuken

De voordelen van het hebben van een keukenweegschaal 

Een keukenweegschaal is niet alleen een hulpmiddel voor het meten van je voedselhoeveelheid en het volgen van je gewicht, maar ook een apparaat voor bakkers, chef-koks, thuiskoks en gezondheidsbewuste personen. De expert Wooninformatie.nl informeert je op hun site over keukenweegschalen die je zullen helpen om je beste en gezondste leven te leiden, of je nu je calorieën in de gaten houdt, nauwkeurige bloem metingen nodig hebt of gewoon meer rekening wilt houden met de portiegroottes van maaltijden. Ben je benieuwd naar de voordelen van het hebben van een keukenweegschaal? Lees dan snel dit artikel! 

Bereken portiegroottes en calorieën 

Het voedingsetiket op een zak fruitsnacks geeft je misschien niet de meest nauwkeurige caloriemeting en portiegrootte voor een bepaalde snack, maar bijvoorbeeld een Kitchen Brothers keukenweegschaal kan je helpen bij het nauwkeurig meten. Op het etiket wordt meestal het geschatte gewicht weergegeven, samen met de informatie over de portiegrootte. Stel dat een pakket gezonde snacks zou kunnen zeggen dat er 200 calorieën in 50 gram zitten (ongeveer 10 stuks), maar als je het gewicht daadwerkelijk berekent, blijkt het 55 gram te zijn, wat een enorm verschil is met het werkelijke. 

Nauwkeurige meting

Een keukenweegschaal kan erg handig zijn als je porties op een gezonde manier probeert te controleren. Om ervoor te zorgen dat je porties gezond zijn, weeg je je kipfilet, broccoli en bosbessen af ​​met behulp van een nauwkeurige keukenweegschaal. Je kunt ook alles bij elkaar wegen. Om ervoor te zorgen dat je bij elke maaltijd de juiste portiegrootte eetplaats je je snacks en zoete lekkernijen op je keukenweegschaal. Door je kip op een weegschaal te plaatsen, kun je er dus voor zorgen dat deze overeenkomt met het gewicht van een gezonde portie kip. Zo weet je zeker dat je niet te veel eet!

Motiveert om af te vallen

Ja, het is mogelijk om af te vallen met behulp van een keukenweegschaal. Het reguleren van portiegroottes en calorieën is namelijk slechts de eerste stap. Het is een gezonde gewoonte om ervoor te zorgen dat je je voedselinname weegt, omdat het je in staat stelt om je bewust te zijn van wat je in je lichaam stopt (en hoeveel!). Het handhaven van je dieet en een gezond regiment is gemakkelijker met een voedsel weegschaal als je probeert af te vallen. Het is zelfs mogelijk dat je meer groenten gaat eten omdat het makkelijker is om de exacte portiegroottes van groenten te berekenen dan chips.   

Eenvoudig in gebruik

Je krijgt een nauwkeurig gewicht resultaat door eenvoudig je voedsel op de weegschaal te plaatsen en op een knop te drukken. Onze weegschalen bieden je de mogelijkheid om binnen enkele seconden tussen de eenheden te schakelen met behulp van hun “eenheid”-knop. Als er meer dan één item op een plaat is om te wegen, druk dan op de tarra-knop om het volgende item te wegen. 

Gemakkelijk te reinigen en onderhouden

Het schoonhouden en onderhouden van onze keukenweegschaal is eenvoudig dankzij het geharde glazen oppervlak! Wanneer je klaar bent met het gebruik, veeg je het af met een vochtige doek. Dat betekent dat je geen extra tijd en producten nodig hebt voor het schoonmaken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *