Wonen

De voordelen van systeemplafonds

Een systeemplafond is een plafond waarbij met behulp van platen, profielen en een ophangsysteem vrije ruimte is tussen de bovenverdieping en het bestaande plafond. Deze ruimte kan worden gebruikt voor de aanleg van bijvoorbeeld systeembuizen zoals elektra, verwarming en riolering. Deze vorm van een plafond heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere plafonds. In deze blog zullen die voordelen besproken worden.  

Goedkoop 

Een van de grootste voordelen bij het kiezen van een spanplafond is geld besparen. Een verlaagd plafond hoeft niet duur te zijn, zeker niet in vergelijking met conventionele plafonds. In tegendeel, spanplafonds zijn betaalbaar. Een systeemplafond is ook vrij eenvoudig te installeren, dus je hebt ook de meerkosten van het plaatsen van een plafond omdat je het zelf thuis kunt doen. 

Duurzaam  

Als je de plafondpanelen van de juiste fabrikant koopt zijn deze ook nog eens heel duurzaam. Kies daarom voor een plafondsysteem van Ecophon. Het bedrijf hecht namelijk veel waarde aan duurzaamheid en produceert akoestische plafondplaten van uitstekende kwaliteit. Bovendien zijn Ecophon plafondpanelen recyclebaar en ze dragen het Scandinavische kwaliteitslabel van De Zwaan.  

Makkelijke vervanging 

Een van de voordelen van een verlaagd plafond is dat het eenvoudig genoeg is om beschadigde plafonds te vervangen. Het kan ook snel worden geïnstalleerd. Door plafondprofielen en platen te combineren kunnen verschillende aanzichten worden gecreëerd. 

Vochtbestendigheid 

In veel gebouwen moet het plafond worden gerepareerd, vaak vanwege vocht in het gebouw. Vocht kan de textuur van sommige plafondpanelen verzwakken. Dan verliezen ze hun vorm. Zo ziet het plafond er niet meer goed uit en kunnen in extreme gevallen de panelen vallen. Doordat buizen vaak aan het plafond worden geplaatst kan het erboven erg heet worden en kan de temperatuur veranderen, dit geldt ook voor temperatuur en luchtvochtigheid. Omdat verlaagde plafondtegels waterdicht zijn, zullen ze niet vervormen bij blootstelling aan vocht en temperatuur. Hierdoor kan je langer van het plafond genieten. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *