Slapen

Denk out of the box: Creëer een gezellige slaapkamer

De slaapkamer is bij uitstek de kamer in het huis waar jij en/of je partner rust vinden. Na een drukke dag, wil je heerlijk kunnen slapen in een gezellige, knusse slaapkamer. Je zou misschien niet aan het belang van raamdecoratie denken. Echter, de hoeveelheid zonlicht die je hiermee kan reguleren en de kleur en stijl van raamdecoratie kunnen van enorm belang zijn voor de sfeer en stijl van de slaapkamer.

Raamdecoratie op de slaapkamer

Op je slaapkamer wil je bij uitstek het zonlicht kunnen reguleren als je zonder of met weinig daglicht wilt slapen. Ook is het van belang dat je je goed voelt op je slaapkamer en dat de sfeer er knus en gezellig aandoet. Raamdecoratie kan zowel praktisch als decoratief zijn. Je kunt voor binnen- en/of voor buitenzonwering zorgen. Beide hebben zo hun voordelen. Lees hieronder meer over de mogelijkheden voor raamdecoratie op de slaapkamer.

Raamdecoratie binnen op de slaapkamer
Als je op zoek bent naar raamdecoratie aan de binnenkant van de ramen van je slaapkamer, dan kun je denken aan gordijnen of houten lamellen. Je kunt ook kiezen voor rolgordijnen, jaloezieën, of bijvoorbeeld plisségordijnen. Kies voor een product dat qua stijl past bij de sfeer in de slaapkamer. Ga je voor stoer en natuurlijk, dan kun je voor houten lamellen kiezen. Als je liever een moderne of industriële stijl wilt, kun je voor aluminium lamellen kiezen. Raamdecoratie voor binnen is er in veel verschillende kleuren en materialen te verkrijgen. Als je geen zonwering aan de buitenkant toepast, denk er dan om dat de raamdecoratie het donker genoeg maakt in de slaapkamer, als jij dat nodig hebt om tot rust te komen.

Raamdecoratie en zonwering aan de buitenkant van de slaapkamer

Naast dat je aan de binnenkant van de ramen (rol)gordijnen of lamellen hebt hangen, kun je er nog extra voor kiezen om zonwering aan de buitenkant van de ramen te installeren. Je kunt hierbij denken aan rolluiken of jaloezieën aan de buitenkant. Wanneer je slaapkamer op de begane grond is, of aan een balkon, kun je nog kiezen voor een uitgebreider zonnescherm, zodat je daarmee buiten ook schaduw creëert. Een rolluik of jaloezie aan de buitenkant van de slaapkamer heeft als voordeel, dat wanneer het erg warm is, de zonnestralen en warmte al voordat ze op het raam landen worden weerkaatst. Dit werkt nog beter dan zonwering aan de binnenkant van je ramen. Voor een koele, goede nachtrust kan dit erg fijn. Bovendien laat zonwering aan de buitenkant van de ramen vaak geen licht meer door, terwijl dit bij raamdecoratie als doorschijnende gordijnen of open lamellen wel kan gebeuren.

Raamdecoratie voor je slaapkamer kopen

Op onze website kun je gemakkelijk raamdecoratie voor je slaapkamer aanschaffen. Wanneer het om standaardproducten gaat, in standaard maten en kleuren, dan kun je de raamdecoratie zo in huis hebben. Mocht je andere maten hebben, dan kun je dat doorgeven en ontvang je zonwering op maat gemaakt voor jouw slaapkamer. Zodra het maatwerk af is, bezorgen we dit bij je thuis en monteren we de raamdecoratie op de slaapkamer. Dan kan het relaxen voor jou beginnen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *