Interieur Wonen

Dit is wat je moet weten over steektrappen

Er bestaan veel verschillende trappen. Elke woning heeft een andere indeling en daardoor dus ook een andere trap nodig. Er zijn een aantal bekende trappen, één daarvan is de steektrap. Wat een steektrap is en welke goede punten een steektrap heeft kom je te weten in deze blog.

Wat houdt een steektrap in

Een steektrap is ook wel een gewone rechte trap. De trap bestaat uit twee zijkanten en een aantal treden. De hoeveelheid treden in de trap heeft te maken met de hoogten. Alle rechte steilere trappen die je hebt vallen onder de steektrappen. Men denkt dat een rechte steile trap ook wel een steektrap wordt genoemd. Dit is niet helemaal waar. Molenaarstrappen zijn rechte trappen die vallen onder de categorie steektrappen, de molenaarstrap is dus een rechte steilere trap.

Verschillende steektrappen

Je hebt natuurlijk ook verschillende steektrappen, er bestaan bijvoorbeeld open en dichte steektrappen. Er bestaan 3 houtsoorten die vaak gebruikt worden bij het maken van een trap. Deze soorten zijn dennen/vuren, beuken en eiken. Elke soort houd heeft andere eigenschappen en eigen kwaliteiten.

De molenaarstrap is dus een steilere steektrap. De molenaarstrap heeft verschillende hellinghoeken maar het aantal graden is altijd boven de 50. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als er geen luie trap in het huis past, in dat geval is een molenaarstrap dus goed.

Je hebt al gelezen over de graden van een steektrap en dat die verschillende hellingshoeken kan hebben. Als je een rechte trap hebt die gebruikt wordt om twee verschillende verdiepingen met elkaar te verbinden is er een grote kans dat de hellingshoek 40 tot 45 graden is. Ze hebben deze hellingshoek gedaan omdat je daar het makkelijkst en fijnste op kan lopen.

Pluspunten van een steektrap

De makkelijkste manier om een trap op te lopen is rechtdoor, daarom wordt er vaak een steektrap gebruikt om een aantal verdiepingen met elkaar te verbinden. steektrappen worden ook vaak gebruikt om naar een vide of hoogslaper te gaan.

Een steektrap is heel makkelijk om zelf in elkaar te zetten. Dit betekent dat je dus ook makkelijk een bouwpakkettrap kan halen voor een steektrap. Met de steektrappen van Houtcompleet.nl  is het alleen nog de bedoeling dat je de trap in elkaar zet op zijn plek vastzet en eventueel behandelt. Door de montagehandleiding is dit klusje vrij gemakkelijk, vooral als je al een beetje ervaring hebt. De prijs van een bouwpakket is een stuk goedkoper dan een maatwerk trap, dit is dus ook zeker een voordeel van een bouwpakkettrap.

Een steektrap wordt vaak geleverd met aan beide kanten of aan één kant een leuning. Dit zorgt ervoor dat het veilig is om je te verplaatsen op een steektrap. De extra veiligheid zorgt er dus ook voor dat de kinderen makkelijk de trap op en af kunnen lopen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *