Tuin

Dit zijn de mooiste planten voor in je tuin!

De zomer staat om de hoek en dat betekent dat het de hoogste tijd is om onze tuin weer te versieren en zomerklaar te maken! Wij raden je aan om dit te doen door middel van planten! Planten brengen veel kleur en vrolijkheid naar je tuin! Plaats jij ze in de grond? Of ga je toch voor een mooie plantenbak van https://www.tuinvoordeel.eu/? In dit artikel bespreken we de populairste planten van Nederland!

De hortensia

Een plantensoort die hoe dan niet kan ontbreken in deze lijst is de hortensia. Nederlanders zijn er dol op en voor- en achtertuinen staan er dan ook vaak vol mee. Er zijn veel verschillende soorten hortensia’s, maar de bekendste is de Hydrangea macrophylla. Deze soort kom je veel tegen met roze, paarse en witte bloemen. De kleur van de plant is vaak afhankelijk van de zuurgraad van de grond. Het prettige aan de hortensia is dat hij makkelijk  is in onderhoud. 

De vlinderstruik

Als je dol bent op mooie kleuren en vlinders dan is deze struik perfect voor jou. Gedurende de hele zomer zullen vlinders als het koolwitje, de atalanta en de citroenvlinder te zien zijn in jouw tuin. Ook de vlinderstruik is erg onderhoudsvriendelijk, uitstekend dus als je niet zulke groene vingers hebt. Deze plant stelt namelijk maar weinig eisen aan de grond waar hij in staat. Je hoeft er dus het hele jaar niet naar om te kijken!

De lavendel

Dit is een plant die je ongetwijfeld wel kent. Hij staat bekend om de felle paarse kleur en de heerlijke geur die er vanaf komt. De lavendel is een relatief kleine plant die over het algemeen niet hoger wordt dan één meter. De lavendel is een leuke plant om terug te laten komen in kleine tuinen. Je zult merken dat de heerlijke geur van de bloemen door de hele tuin trekt. De lavendel is een populaire plant bij hommels, bijen en vlinders.

De hosta-hartlelie

Net als de hortensia is de hosta-hartlelie die voorkomt in veel verschillende kleuren. Het gaat dan vooral om de rand om de bladeren heen. Van goud-geel tot blauw! De hosta-hartlelie is afkomstig uit China en Japan. Daarnaast kan deze plant de winter goed doorkomen dat is één van de grootste redenen dat deze plant zo populair is!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *