Wonen

Drie redenen om een aankoopmakelaar in te schakelen

De woningmarkt is oververhit en dat is niets nieuws. Alle soorten woningen in alle prijsklassen vliegen als warme broodjes over de toonbank. Het is tegenwoordig al vaak erg lastig om überhaupt een plaatsje voor een bezichtiging te kunnen bemachtigen, laat staan om een woning te kunnen kopen. En voor starters lijkt het kopen van een huis al helemaal onbereikbaar. Een goede aankoopmakelaar kan je hierbij helpen. Zeker wanneer je een woning zoekt in een andere regio dan waar je nu woont. We zien namelijk dat steeds meer mensen uit de Randstad naar Brabant trekken. Klik hier voor een aankoopmakelaar Dongen

Sneller op de hoogte 

Een aankoopmakelaar  kent de lokale markt en is vaak iets eerder van alles op de hoogte. Zo kan jij zo eenvoudig mogelijk een huis kopen in Dongen. Hij of zij weet dan via via, of bijvoorbeeld omdat ze er zelf geweest zijn dat er een woning aan zit te komen welke aan jouw wensen voldoet. Je kunt jezelf vaak ook gratis in laten schrijven als woningzoekende, maar omdat hier heel veel gebruik van gemaakt wordt heb je dan in feite nog niet echt een streepje voor. Met een aankoopmakelaar kun je er dus nóg sneller bij zijn.  

Je komt serieus over 

Indien je een aankoopmakelaar in de arm neemt kom je in elk geval over alsof je serieuze interesse hebt. Dit kan extra vertrouwen scheppen bij de verkopende partij. Een verkoper wil namelijk graag zekerheid en hij wil dat de verkoop ook daadwerkelijk tot stand komt. Een koper die een aankoopmakelaar heeft ingeschakeld is bereid hier geld aan uit te geven en is dus serieus. Bovendien worden dan vaak ook andere zaken goed uitgezocht, zoals de financiële haalbaarheid. Als jouw aankoopmakelaar aan de verkopend makelaar extra uitleg kan geven over jouw mogelijkheden en situatie wekt dit dus vaak extra vertrouwen op.   

Een aankoopmakelaar kan je voor fouten behoeden 

In deze oververhitte markt kan het zomaar zijn dat je teveel betaalt voor een woning. Ook krijg je nauwelijks de kans om een woning een tweede keer te bekijken of een bouwkundige in te schakelen. Een aankoopmakelaar weet wat de prijzen in zijn of haar regio doen en kent ook de straten goed. Zo kan hij je er bijvoorbeeld op wijzen dat er funderingsproblemen heersen in een bepaald gebied.  Met een aankoopmakelaar ben je beter beschermt tegen dit soort problemen.  

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *