Geen categorie Tuin

Een erfafscheiding van cortenstaal?

Een erfafscheiding markeert het einde van uw tuin. Dit kan door middel van een haag of schutting, maar dit kan je ook realiseren met plantenbakken. Maar wat als je deze graag nog eens wilt te verplaatsen? En welk materiaal is duurzaam? Dit zijn zeker de dingen waar je aan over na moet denken. Ik geef hier tips en uitleg over cortenstaal plantenbakken met wielen welke je kan gebruiken als afscheiding in je tuin. Denk je dat cortenstaal bloembakken bij jouw tuin passen?

Wat is cortenstaal:
Cortenstaal is een staalsoort met een roestige, bruinoranje kleur. De roestlaag is de beschermlaag tegen zuurstof vanaf buiten. Hierdoor kan er geen zuurstof meer bij het cortenstaal komen. Een cortenstaal tuin artikel kan dus nooit doorroesten en wordt niet dunner als het buiten in de tuin staat. Een cortenstalen bloembak is geheel onderhoudsvrij en dus erg duurzaam. Niet vergeten: je moet de beplanting in de bloembak af en toe water te geven. Cortenstaal is voor productie een zwart metaal. Als het cortenstaal buiten in aanraking komt met vocht treedt de eerste roestvorming op. Water zal het roestproces versnellen. De plantenbak is circa 4 a 5 maanden na plaatsing in de tuin helemaal geroest. De bloembakken hebben dan de bruin, oranje kleur. Cortenstalen bakken zijn er in vele soorten en afmetingen. Zo zijn er ovale, ronde, vierkanten en rechthoekige bloembakken in vele afmetingen beschikbaar. Kleine bloembakken van 40 x 40 x 40 cm tot hele grote van 200 x 200 x hoog 80 cm. En vele afmetingen ertussen in. Maar ook plantenbakken zonder bodem of verplaatsbare bloembakken met wielen zijn beschikbaar. Voor elk wat wils dus.

Cortenstalen plantenbakken met wielen:
Als je flexibel wenst te zijn  met de bloembakken in je tuin dan kun je kiezen voor een cortenstaal plantenbak met wielen. Het monteren van de wielen is erg eenvoudig, de gaten voor de montage van de wielen zitten al in de bodem van de plantenbak. De bodem van de bloembakken met wielen is verdiept zodat er maar een paar centimeters van de wielen onder de bloembak uitkomt. Het grootste deel van de wielen valt in de plantenbak. De randen en de hoeken van de plantenbak zijn extra verstevigd zodat de cortenstalen plantenbak met zwenkwielen toch erg stevig en duurzaam in de tuin geplaatst kunnen worden. De cortenstalen plantenbakken met wielen zijn uitermate geschikt voor het afbakenen van bijvoorbeeld je terras, in particuliere tuinen, maar uiteraard ook in de horeca. Restaurants en cafés welke een terrasafscheiding van bloembakken met wielen gebruiken kunnen eenvoudig het terras vergroten of verkleinen als dat nodig is.

Creëert sfeer in de tuin met cortenstalen bloembakken:
Sfeer, warmte, knus, dit zijn de termen waarmee je jouw tuin of terras wil associëren. Sfeer creëren in de tuin doe je eenvoudig door de juiste plantenbakken te plaatsen. Door de speelse vormen bepaal je zelf welke uitstraling je jouw tuin wil geven. En nogmaals, er zijn dus zoveel vormen en afmetingen plantenbakken beschikbaar dat u altijd de juiste bloembak voor uw tuin zult vinden. Het uiterlijk van roest van een cortenstaal bloembak geeft uw tuin een warme, gezellige en natuurlijke uitstraling.

Showroom cortenstalen plantenbakken:
TuinExtra heeft een groot assortiment cortenstalen bloembakken in de TuinExtra webshop en in de showroom in Kaatsheuvel (Noord-Brabant). Wens je meer informatie over cortenstalen bloembakken, dan is een bezoek aan TuinExtra zeker de moeite waard.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *