Tuin

Een nieuw gazon aanleggen

Bij het aanleggen van een nieuw gazon kiezen mensen vaak voor het gebruik van graszoden. Deze graszoden zijn kant-en-klaar en kunnen makkelijk geplaatst worden. Hierdoor heb jij snel een mooi gazon liggen. Naast het feit dat ze makkelijk te plaatsen zijn hebben graszoden nog veel meer voordelen.

Voordelen

Het eerste voordeel is minder onkruid. Graszoden zijn dicht bezaaid en worden onkruidvrij door de kweker geleverd. Hierdoor heeft het onkruid minder kans om erdoorheen te komen. Als je zelf gras zaait zal het niet zo dicht bezaaid zijn en is er een kans dat er al onkruid groeit in je grond.

Een ander voordeel is het snelle resultaat. Het leggen van grasmatten is makkelijk en door iedereen te doen. Hierdoor heb je snel resultaat en kun je genieten van je gazon. Bij het zaaien zal je een paar maanden moeten wachten voordat er een mooi gazon ligt.

Het laatste voordeel is dat graszoden heel het jaar door gelegd kunnen worden. Het enige waar rekening mee gehouden moet worden is de ondergrond. Het zaaien van gras moet je in een bepaalde periode van het jaar doen en kan niet heel het jaar door gedaan worden.

Plaatsen van graszoden

Zoals eerder gezegd kunnen graszoden heel het jaar gelegd worden. Wel zijn er een aantal momenten waarop wordt aangeraden om graszoden te leggen. Zo is het ideaal om ze te leggen als voorspeld wordt dat het gaat regenen. Ook wordt aangeraden om de graszoden binnen 24 uur na
aankoop te leggen. De zoden worden namelijk vochtig aangeleverd.

Voordat de graszoden geplaatst kunnen worden moet de ondergrond voorbereid worden. Als eerste moet de grond niet te vochtig zijn. Als de grond te vochtig is, dan is er een kans dat de wortels van
het gras gaan rotten. Als tweede moeten alle steentjes van het oppervlak verwijderd worden. Hierna is het belangrijk dat zoveel mogelijk onkruid weggehaald wordt. Als de grond helemaal schoon is moet het egaal getrokken worden. Dit zorgt ervoor dat de graszoden strak en netjes liggen. Als er gebruik gemaakt wordt van mest, dan moet dit voor de aanleg van het gazon in de grond gewerkt worden.

Na het plaatsen van de graszoden is het belangrijk om minimaal 2 keer per week te sproeien. Dit zorgt ervoor dat de graszoden voldoende vocht binnenkrijgen. Daarnaast is het belangrijk om niet te snel na het plaatsen het gras te maaien. Dit kan ervoor zorgen dat de zoden loskomen. Na een
maand kan het gazon normaal gebruikt worden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *