Tuin

Een schutting en vlonderplanken van composiet 5 tips voor het onderhouden

Composiet is tegenwoordig een populair materiaal voor schuttingen en vlonderplanken vanwege de duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en esthetische uitstraling. Hoewel het materiaal weinig onderhoud vereist, is het toch belangrijk om regelmatig te onderhouden om de levensduur te verlengen. Dit geldt ook voor een composiet schutting. In dit artikel vind je 5 onmisbare tips voor het onderhoud van een composiet schutting en vlonderplanken. Lees snel verder om hier meer over te weten te komen!

Regelmatig reinigen

Regelmatige reiniging van de composiet schutting en composiet vlonderplanken is belangrijk. Dit kan worden gedaan met water en zeep, een hogedrukreiniger of een speciaal reinigingsmiddel voor composiet. Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen en harde borstels, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen en daarmee ook de levensduur van de schutting en vlonderplanken kunnen verkorten.

Verwijder vlekken direct

Verwijder vlekken op de schutting of vlonderplanken onmiddellijk wanneer ze verschijnen. Hoewel composiet bestand is tegen de meeste vlekken, kunnen sommige, zoals vet of olie, moeilijk te verwijderen zijn als ze te lang blijven zitten. Het is dus van groot belang om direct actie te ondernemen zodra je ziet dat de schutting of vlonderplanken vies worden.

Probeer om krassen te voorkomen

Hoewel composiet bestand is tegen krassen, kan het oppervlak nog steeds worden beschadigd. Het is daarom belangrijk om het gebruik van scherpe voorwerpen op de schutting en vlonderplanken te vermijden en het slepen van zware voorwerpen over het oppervlak te voorkomen. Krassen kunnen op de langere termijn het oppervlak aanzienlijk beschadigen en de esthetische uitstraling verminderen, wat natuurlijk voorkomen moet worden.

Voorkom vochtophoping

Ophoping van vocht tussen de vlonderplanken en de ondergrond kan leiden tot schimmelgroei. Het is daarom belangrijk om een goede ondergrond, zoals worteldoek, te plaatsen en ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte tussen de planken is om luchtcirculatie mogelijk te maken. Schimmelgroei kan namelijk moeilijk te verwijderen zijn, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden en preventieve maatregelen te nemen.

Controleer regelmatig

Controleer tot slot regelmatig de schutting en vlonderplanken op beschadigingen, zoals losse planken en andere problemen. Repareer eventuele problemen direct om verdere schade te voorkomen en om grotere problemen op de lange termijn te voorkomen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *