Tuin

Een simpel en stevig landhek voor je geiten

Van de familie die in het grote huis langs de bocht van de rivier woont pacht je een stuk land. Het weiland wil je gebruiken om je geiten op te laten lopen en te laten grazen. De geiten die je houdt, wil je wel bij elkaar houden. Je wil niet dat ze naar de buren gaan of per ongeluk op de openbare weg komen. Het is wel een klein landweggetje langs het weiland, maar een stukje verderop begint de geasfalteerde weg die door het dorp naar de provinciale weg loopt. De eigenaren van het landgoed hebben al netjes voor een goede afrastering met schapengaas van 100 cm hoog gezorgd. Alleen ben je niet helemaal tevreden met de houten afsluithekken met die naar jouw idee iets te grote openingen. Geiten komen namelijk heel snel ergens doorheen en de hekken die er nu staan voldoen niet echt aan jouw eisen.

Stalen landhekken

Je wil liever een stevig stalen landhek dan een houten hek. Een inwendig en uitwendig verzinkt landhek voor schapen, geiten en kleinvee is hiervoor heel geschikt. Je vindt een landhek dat aan de onderzijde is afgewerkt met 80 cm gaas zodat de geiten er niet tussendoor kunnen glippen. Want het zijn wel heel nieuwsgierige dieren die overal op en in klimmen. Het is oppassen geblazen met geiten! Inmiddels heb je een hek, een stalen weidepoort, gevonden met gaas. Dat is helemaal perfect!

Diervriendelijk

Natuurlijk wil je dat de geiten zich niet kunnen bezeren en verwonden aan de omheining. En het stalen landhek moet makkelijk open en dicht gaan. Een gebruiksvriendelijke en ook nog praktisch landhek. Wel een eisenlijstje voor een hek op een weiland! Nee hoor, super stevige stalen landhekken die diervriendelijk en makkelijk in gebruik zijn, bestaan gewoon. Stalen weidepoorten zonder scherpe randen bestellen kan online op shop.buma.com. Deze landbouwhekken worden compleet met aangelaste ophangpunten voor de stoelhaken geleverd. De praktische stalen weidepoorten kunnen tegen een stootje en houden je geiten perfect tegen. Ze zijn ook geschikt voor je schapen en pony’s en kunnen je dieren niet verwonden.

De voordelen van een stalen landhek op een rijtje:

  • Duurzaam hek met een lange levensduur
  • Stevige constructie en geiten proof
  • Rondom gelast gaas
  • Inwendig en uitwendig verzinkt
  • Geen schuine schoorstangen
  • Draaien altijd over de grond
  • Hangen niet door

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *