Interieur

Essentials voor een stijlvol industrieel interieur

Een mooi interieur heeft natuurlijk een stoere, robuuste uitstraling. Er mag best een rafelrandje zitten aan jouw meubels en materialen als beton, staal en ruig hout maken jouw woning alleen maar stijlvoller. Maar om het geheel een stijlvolle uitstraling te geven, komt het natuurlijk neer op het combineren van kleuren, materialen en meubels. Wij geven je een aantal essentials voor een stijlvol en comfortabel interieur waarin jij je thuis zult voelen.

Een comfy bank

Een industrieel interieur is stoer en een tikkeltje ruig, maar uiteindelijk wil je natuurlijk ook lekker kunnen ontspannen in huis. Daarom moet je zeker niet besparen op een lekkere loungebank voor in jouw industriële interieur. Kies bijvoorbeeld voor een comfortabel hoekbank met een extra breed liggedeelte. Qua kleur kan je kiezen voor een warme, donkere kleur die mooi in harmonie is met het hout of beton in je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een cognac lederen bank of als je voor stof gaat, denk dan aan bordeauxrood of navy blue.

Een robuuste, houten tafel

Een mooie houten tafel mag niet ontbreken. Je kunt natuurlijk kiezen voor een salontafel of eettafel, maar je kunt ze ook samen in stijl kopen. Zo passen deze tafels in ieder geval goed bij elkaar. Je kunt kiezen voor een tafel met een grof en dik tafelblad, maar ook de combinatie van staal en hout in een tafel is erg gaaf. Denk bijvoorbeeld aan een houten tafel met een frame van steigerbuizen.

Een warm vloerkleed

Een nadeel van de Industriële woonstijl is dat het geheel soms wat kil en sfeerloos over kan komen. Bovendien kan het gebruik van allerlei harde materialen ervoor zorgen dat de akoestiek in je huis minder goed wordt. Met een lekker warm vloerkleed kan je beide problemen in één keer oplossen. Een vloerkleed maakt je woning niet alleen comfortabeler, je zithoek ziet er ook direct stijlvoller uit. Denk bijvoorbeeld aan een mooi, hoogpolig wit vloerkleed of een vintage vloerkleed. Heb je nu veel last van de akoestiek in huis? Combineer dan een vloerkleed met een wandkleed om de ‘galm’ in huis tegen te gaan.

Stoere lampen

Met de juiste lampen kan jij echt de puntjes op de i zetten. Vandaag de dag zijn echte fabriekslampen bijna overal wel verkrijgbaar. Echte, authentiek lampen met een stijlvol doorleefd karakter passen natuurlijk het best, maar je kunt ook prima een nieuwe lamp kopen in een industriële stijl. Kies voor mooie, grote stalen hanglampen om de indruk te wekken van een fabriekshal. Wil je het iets sfeervoller? Dan kan je ook kiezen voor minimalistische lampen, waarbij je het peertje duidelijk blijft zien. Draadlampen staan ook heel mooi in je interieur, al neig je dan al snel naar een wat chique industriële woonstijl.

Een archiefkast of vitrinekast

Met een mooie grote kast kan jij de indruk wekken van een industrieel kantoor. Een mooie stalen kast of vitrinekast past daar heel goed bij. Denk aan een archiefkast met allerlei laatjes of aan een stalen vitrinekast waar jij je spullen in kan laten zien. Ben jij op zoek naar een mooie kast voor in jouw industriële interieur? Neem dan eens een kijkje bij het merk New Routz. Bij dit merk vind je verschillende stijlvolle kasten die naadloos aansluiten bij de industriële woonstijl.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *