Interieur Wonen Woonkamer

Ga jij dit jaar voor pastel tinten in je interieur

Ga jij dit jaar voor pasteltinten in je interieur?

Woontrends hebben op allerlei aspecten betrekking, variĆ«rend van materialen tot kleuren en van design tot afmetingen. Dit jaar staan pastelkleuren volop in de belangstelling als het gaat om het samenstellen van interieurs. Pastelkleuren zijn zachte kleuren en in allerlei tinten beschikbaar. Niet alleen als het gaat om behang op de muur, maar ook met betrekking tot vloeren en meubels, zoals hoekbanken. Een hoekbank in een lichtgrijze pasteltint biedt bovendien de mogelijkheid om pastelgrijs met alle andere denkbare kleuren te combineren.

Hoekbank in pasteltint
Een hoekbank in een pasteltint vormt een echte blikvanger in je woonkamer. Het is een bank die perfect in de hoek van de woonkamer past en biedt optimaal comfort. Bovendien geeft een hoekbank een knus gevoel en heeft het meubel in een pasteltint een zachte en subtiele uitstraling. Je kan er bovendien veel kussens op kwijt om heerlijk tegen aan te leunen. Kies je voor een lichtgrijze pasteltint dan is het ideaal om de kussens in andere pasteltinten te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan mintgroen, heel lichtblauw of aan roze. Overigens is elke andere kleur natuurlijk ook in een zachte tint verkrijgbaar.

Wanden in pasteltint
Je hoeft natuurlijk niet je hele woonkamer in pastelkleuren uit te voeren. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om alleen de wanden in een pastelkleur uit te voeren. Dat geeft de woonkamer een rustige look. In dat geval heb je ook alle gelegenheid om andere kleuren daarmee te combineren. Een lichtroze wand combineert bijvoorbeeld prachtig met een leren hoekbank in een bruine kleur of met een eettafel van hout. Op deze manier geef je een eigen twist aan de trend van pasteltinten in het interieur.

Vloer in pasteltint
Er is nog een ander uitgangspunt mogelijk om voor pastelkleur in je interieur te kiezen. Zo is het bijvoorbeeld een optie om de vloer in een pasteltint uit te voeren. Combineer je dat met witte wanden en een hoekbank in een fraaie kleur dan ontstaat er een trendy uitstraling. Er ontstaat hierdoor een zachte, zomerse en frisse look in je woonkamer. Overigens hoef je niet meteen te denken aan een zachtroze vloer of mintgroene vloerbedekking. Er is in principe van elke kleur een zachte en lichte tint beschikbaar. Zo kan je op een gemakkelijke manier rekening houden met je eigen voorkeur voor een kleur vloer. Verder is het uiteraard altijd mogelijk om meer pastelkleur in je interieur aan te brengen met woondecoratie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *