Keuken

Groot, groter, grootst: dit past er allemaal in een Amerikaanse koelkast

Het is algemeen bekend dat alles wat Amerikaans is, enorm groot is. Een beker frisdrank, auto’s, huizen, maar ook koelkasten. Een Amerikaanse koelkast is de grootste soort koelkast en is meestal een brede kast met twee deuren. Meestal zit aan de rechterkant het koel- en aan de linkerkant het vriesgedeelte. Er past natuurlijk enorm veel in zo’n koelkast, maar het is lastig om je er een voorstelling van te maken wat allemaal. In deze blog leg ik je dat daarom uit.

Drinkflessen

Waar je in een niet-Amerikaanse koelkast vaak te weinig ruimte voor hebt, zijn meerdere flessen. Er passen er daar vaak een paar van in de deur en misschien heb je nog een flessenrekje. In een Amerikaanse koelkast heb je daar geen last van, want dat heeft meestal meerdere flessenrekken over de hele lengte van de deur. In de rest van de koelkast is voldoende ruimte voor andere producten, waardoor je de hele deur kan gebruiken voor flessenrekken. Wijnflessen, frisdrank flessen en bijvoorbeeld flessen gekoeld water. Je kunt het er allemaal gemakkelijk in bewaren.

Veel groente

Omdat je in een Amerikaanse koelkast meer ruimte hebt, kan je de koelkast anders in delen. Dat zorgt er ook voor dat er meerdere (groente)lades in passen. Meestal hebben ze er twee of drie, waarvan soms één een vershoudzone is. Daarin kan je vlees of vis op een temperatuur net boven 0°C bewaren. Die etenswaren kunnen het beste op die temperatuur bewaard blijven, maar voor groente of fruit is dat te koud. Ideaal dus! Boven die groentelades heb je vaak nog drie of vier planken, waar je voldoende andere gekoelde producten kwijt kan.

Pizza’s

Een normale vrieskast of -kis heeft vaak veel ruimte voor ingevroren producten, maar zet je meestal in een schuur of bijkeuken.  Bovendien stapel je in een vrieskist meestal de producten op elkaar, waardoor het onoverzichtelijk wordt. Met een Amerikaanse koelkast heb je jouw ingevroren producten in de keuken altijd bij de hand en heb je ook genoeg ruimte om producten overzichtelijk te bewaren. Meestal is de binnenkant voorzien van zowel planken als lades en kan je in de deur ook wat smalle producten kwijt, zoals flessen. Op één van die planken stapel je natuurlijk heel gemakkelijk meerdere pizzadozen op elkaar, waardoor je nooit misgrijpt wanneer je geen zin hebt om te koken.

Kliekjes

In het koelgedeelte kan je natuurlijk veel bewaren. Doordat je meer keuze hebt, maak je bepaalde dingen misschien minder snel op. Daardoor is de extra ruimte in het vriesgedeelte ideaal voor het bewaren van die producten wanneer ze over datum dreigen te gaan. Ook houd je wel eens wat van jouw avondeten over. Weggooien is natuurlijk zonde, maar gelukkig is in het vriesgedeelte van een Amerikaanse koelkast genoeg plaats voor een hele week aan kliekjes!

IJs

Naast het formaat staat een Amerikaanse koelkast er ook om bekend dat het vaak een ingebouwde ijsmachine heeft. Daardoor kan je op ieder moment, wanneer jij het wilt, ijs in jouw drankje doen. Heerlijk voor een glaasje frisdrank of een lekkere cocktail.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *