Keuken Wonen

Handgrepen of stangen: welke zijn het beste voor keukenkastjes?

Bij het renoveren of het plaatsen van een nieuwe keuken is het belangrijk dat je veel zaken in belang neemt. Niet alleen moet je denken aan hoe je bepaalde meubels (de wasbak, koelkast en andere kasten) wil plaatsen, maar ook in welke stijl en wat voor accessoires je nodig hebt om de ruimte voldoende in te richten. Je wilt immers namelijk dat de keuken en de afwerking er verzorgd en strak eruit ziet.

Bij de afwerking van je keuken denkt men vaak aan de handgrepen van de vele kasten, zoals stangen. Voor degene onder ons die handgrepen kopen: wij geven jou een overzicht van de soorten, zodat jij de juiste kan kiezen.

Keukenkastjes zonder handgrepen

Greeploze keukenkastjes zijn al een aantal jaren een trend: ze ogen strakker dan kasten zonder speciale grepen en net als metalen handgrepen passen bij elke moderne interieur stijl. Er zijn ook veel voordelen aan kasten zonder handgrepen: er blijft immers niks vaststeken en ze zijn te verkrijgen in verschillende vormen. Zo kun je ervoor kiezen om je kasten te kopen door middel van op de kast te drukken of kies voor de onzichtbare lijst handgrepen. Het is echter wel zo dat greeploze kasten alleen passen bij moderne keukens en niet zozeer bij bijvoorbeeld landelijke keukens: daar zijn handgrepen echt onmisbaar.

Keukenkastjes met stangen

Stangen zijn redelijk grote handgrepen en zijn vaak over de gehele breedte of hoogte van het keukenkastje aangebracht. Hoewel ze relatief groter zijn dan de meeste soorten handgrepen, ze zijn ook te verkrijgbaar in kleinere formaten. Stangen zijn een soort handgreep is die door de meeste mensen wordt gekozen, maar ze zijn niet geschikt voor klassieke interieur stijlen. Bovendien zorgen stangen ervoor dat kleine kinderen alle kasten gemakkelijk kunnen openmaken. Het is dan misschien beter om te kiezen voor een keukenkastje met ‘extra beveiliging’.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *