Wonen

Hier moet je op letten bij het kiezen van de juiste printer

Tegenwoordig zijn er printers met allemaal verschillende functies. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een alles-in-een, inkjet-, A3- of bedrijfsprinter. Hiernaast zijn er nog veel meer opties. Zo zijn er bijvoorbeeld printers gericht op het drukken van foto’s of labels. Door al deze opties weten veel mensen niet meer welke printer zij moeten aanschaffen. In dit artikel wordt toegelicht waar je op moet letten tijdens het kopen van een printer. Zo voorkom je een miskoop, en dat is natuurlijk fijn!

Hoeveelheid printen

Ten eerste is het belangrijk om van tevoren te bedenken hoe veel je precies wil printen. Wanneer je weinig print, ongeveer 10-15 pagina’s per maand, kun je het best voor een printer met cartridges kiezen. Een printer met cartridges heeft ook weer verschillende cartridges. Zo kun je kiezen voor een gewone cartridge of een XL-cartridge. Deze twee cartridges zijn even groot, maar de XL bevat meer inkt dan de standaard cartridge. Wanneer je ongeveer 25 pagina’s per maand print, kun je beter kiezen voor een printer ingebouwde inkttanks of inktflesjes. Print je nog meer, bijvoorbeeld als organisatie of bedrijf, dan kun je het beste kiezen voor een laserprinter.

Extra functies

Er zijn ook nog extra functies om naar te kijken. Ten eerste heb je draadloze printers of printers met een printerkabel. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een wifi netwerk. Hier kun je draadloos mee printen. Je kunt ook nog kiezen voor printen via een kabel. Daarnaast  zijn er printers met een functie die veel mensen heel fijn vinden, namelijk dubbelzijdig afdrukken. Niet iedere printer heeft deze functie, dus let hier goed op bij het kiezen van je printer. Er zijn ook printers die kunnen scannen en kopiëren. Dit kan een handige extra optie zijn. Er zijn dus veel extra functies. Ga na welke functies jij belangrijk vindt en terug wilt zien bij jouw printer.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *