Eetkamer

Hoe bereid je een chic thuisdiner voor?

Als je binnen je vriendenkring bekend staat als keukenprins(es) is het natuurlijk heel leuk om thuis een chic diner te organiseren. Luxe tafelen hoeft echt niet altijd plaats te vinden in een restaurant. Buiten een uitgebalanceerd menu wat je gasten een ‘umami’-beleving bezorgt , bepaalt de entourage ook het succes van de avond. Zo kun je online ideetjes op doen om de tafel zo mooi mogelijk te dekken. Dit kan bijvoorbeeld in een bepaald thema of in een bepaalde kleurstelling. Lees hieronder hoe jij een onvergetelijk luxe diner thuis kunt voorbereiden!

Wijn & spijs

Als échte kookliefhebben weet jij natuurlijk als geen ander dat de wijn & spijs combinatie essentieel is voor een topdiner. Het is raadzaam om eerst te bedenken met welk hoofdgerecht jij je gasten wilt verrassen. Als dit bijvoorbeeld eend is kun je er bijvoorbeeld een heerlijke Argentijnse Malbec bij serveren. Als je hoofdgerecht tarbot is een Australische sauvignong weer een prachtige combinatie. Mocht je hier niet zo in thuis bent kun je je in slijterijen goed laten informeren. Ook online zijn de prachtige wijn & spijs combinaties terug te vinden per gerecht. Zo is een heerlijke smaaksensatie gegarandeerd.

Tafelaccessoires maken het geheel af

Hoe sfeer – & stijlvol is het om het ‘wauw’-effect bij je gasten naar boven te halen? Een chic gedekte tafel zorgt voor nog meer beleving tijdens dit speciale diner aan huis. Tafelaccessoires die absoluut niet mogen ontbreken zijn natuurlijk menukaartjes, mooie servetringen, een elegant tafelkleed, mooie kandelaren met kaarsen én mooi bestek. Verder kun je het tafelkleed nog decoreren met een tafelloper en een leuk presentje voor je gasten neerleggen. Geniet van het samenzijn met je dierbare tijdens dit heerlijke diner. het is je gegund!

De voorbereidingen nemen best wat tijd in beslag, maar dan doe je dat toch lekker in je badjas dames? Kort voordat de gasten komen hijs je je snel in je nieuwe jurkje. Slim toch?

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *