Keuken Wonen

Hoe creëer ik rust in mijn keuken?

De keuken is een plek waar we veel tijd doorbrengen. Het is een plek waar we koken, geïnspireerd worden en samen komen. Juist doordat we dagelijks veel tijd doorbrengen in de keuken zul je zien dat er vaak een grote chaos kan ontstaan. Er staan nog vieze pannen op het fornuis, de vieze vaat staat op het aanrecht en de kruidenpotjes staan open op tafel. Je zult na het eten koken vaak denken dat je het later wel kunt opruimen. Toch leidt dit ertoe dat dit onnodige frustraties met zich meebrengt. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet zodat je er op een eenvoudige manier voor kunt zorgen dat jouw keuken er altijd goed uitziet.

Less is more

Ten eerste, is het van belang om de keuken eens grondig onder handen te nemen. Vaak staan er veel spullen in de keuken die onnodig ruimte innemen. Denk aan een enorme hoeveelheid aan kopjes, schotels en schaaltjes. Veel mensen hebben daarna ook een grote hoeveelheid aan keukengerei die eigenlijk niet gebruikt wordt. We raden je dan ook aan om alles uit te sorteren. Wat gebruik je regelmatig en welke spullen eigenlijk helemaal niet? Je zult je verbazen over het grote aantal spullen die er eigenlijk zonder reden staan. Doneer de spullen die je nauwelijks gebruikt aan een kringloopwinkel of schenk ze aan vrienden en familie. Doordat er simpelweg minder spullen in de keuken staan is het schoonmaken nu veel beter bij te houden.

Creëer routines

Alhoewel het in het moment als vervelend kan worden ervaren, raden we je dan toch echt aan om  klein opruim routines te creëren. Begin bijvoorbeeld tijdens het koken al met opruimen, was de pannen en de keukenmessen af zodra je ze gebruikt hebt, of zet ze in de vaatwasser. Ruim de kruiden op en veeg met een doekjes het aanrecht alvast schoon. Nadat je gegeten hebt hoef je alleen nog het bestek en de borden af te wassen of in de vaatwasser te zetten. Op deze manier deel je de tijd effectief in, je ruimt namelijk op terwijl je kookt. Het is wel van belang om dit goed bij te houden na iedere maaltijd. Je zult merken dat je hier al snel aan gewend bent. Als je een gezin hebt kun je alle gezinsleden ook bij deze routine betrekken. Vele handen maken licht werk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *