Wonen Woonkamer

Hoe creëer je ruimte in een kleine woning?

Het is je zeker niet onopgemerkt voorbij gegaan: de huizenprijzen zijn hoger dan ooit tevoren. Dat betekent dat je steeds moeilijker aan een huis kunt komen vanwege de hoge prijzen. Tegenwoordig zijn voor de meeste mensen de grote en luxe huizen al helemaal onbetaalbaar. Betekent dit dat je de kleinere huizen niet meer zo leuk kan maken? Zeker niet. Klein maar fijn, toch? Het is ook maar een beetje wat je er zelf van maakt. Om je op weg te helpen met wat tips over het inrichten van een kleine woonkamer.

Creëer ruimte

Zoals ik net al even kort vertelde, is een grote woonkamer niet voor iedereen weggelegd. Betekent dat dat je de woonkamer niet gezellig kunt inrichten? Nee, zeker niet! Probeer bij een kleine woonkamer de rust op te zoeken, of nog beter gezegd: de rust te creëren. Ja, ook dat is mogelijk ondanks de kleine ruimte. Als je bijvoorbeeld hoek hebt, waar je niet zoveel mee doet kun je ervoor kiezen om je boeken daar een plekje te geven in een kast of op te bergen in een leuke box. Zo creëer je sfeer in huis, terwijl het opgeruimd is.

Licht en ruimte

Licht is in een kleine woning essentieel. Als je daarnaast lichte kleuren in je interieur verwerkt, zul je het licht dat de woning binnenkomt alleen maar versterken. Wil je bijvoorbeeld nog bankstellen kopen? Dan is het handig om rekening te houden met het effect dat je wilt creëren met het licht en de sfeer. Lichte kleuren reflecteren namelijk het licht, terwijl donkere kleuren het licht juist absorberen. Denk daar van tevoren goed over na, want met licht kun je dus ruimte creëren.

Scheidingswanden

Als laatste kun je eventueel aparte leefruimtes van elkaar scheiden middels een scheidingswand. Hiermee kun je een ruim effect creëren in de woning. Het hoeft geen wand te zijn, maar wees creatief: een roomdivider, kast, planten, meubels etc.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *