Wonen

Hoe ga je een makkelijke kerst tegemoet?

Staan de kerstdagen je stiekem altijd een beetje tegen? Kijk je op tegen alle poespas die erbij komt kijken, het gedoe met het eten, lange tafelen en mag het voor jou net zo goed geen als wel kerst zijn? Je kan er natuurlijk voor kiezen om je volledig terug te trekken uit de kerstperikelen, maar of iedereen uit jouw gezin of familie daar zo blij mee zal zijn? Herken jij je hierin? Dan helpen we graag een eindje verder; we presenteren een makkelijke kerst, waarin je niet elke dag de handen uit je mouwen hoeft te steken! Lees snel met ons mee. 

Kerstavond

Oud, maar goud… gourmetten! Het blijft een gezellig tafereel, er is voor ieders wat wil en daarbij is het lekker makkelijk; gourmetten met je gezin heeft niet ontzettend veel voorbereiding nodig! Lijkt dat gourmetten je wel wat? Zorg dan dat je de weken voor kerst zo nu en dan een aanbieding met goedkope gourmet-vleesjes op de kop tikt; deze kan je gewoon invriezen en één dag voor kerst laten ontdooien. Natuurlijk is het lekker om wat groenten bij de gourmet te eten; zorg er dan voor dat je deze vast snijdt – hier zitten dan ook de enige ‘’echte’’ voorbereidingen in! 

Eerste kerstdag

Voor eerste kerstdag is het misschien wel zo leuk om toch een menu’tje in elkaar te zetten. Gelukkig hoeft dit helemaal niet veel tijd en werk te kosten! Je kan al slagen bij de plaatselijke supermarkt; we geven je hierbij een menu zonder al te veel moeite. Als voorgerecht val je natuurlijk altijd goed in de smaak met een heerlijke carpaccio; kant en klaar te koop! Ten tweede, een tussengerecht? Soep! Bij de supermarkt vind je tegenwoordig (verse!) soepjes waar je alleen maar water bij hoeft te gooien en hoeft te pureren. Wil je helemaal voor makkelijk gaan? Een blik soep dan maar!  Hoofdgerecht? Rondom de kerstperiode vind je gemarineerde stukjes vlees in de supermarkt, die je alleen maar in de oven hoeft te gooien! Beetje aardappeltjes en boontjes erbij; klaar is kees. En als nagerecht? Gewoon een monchou-taart in een glaasje; zoek eens op Google; echt een makkelijk recept! 

Wil je graag eten bewaren van kerstavond, eerste of tweede kerstdag? Sla dan alvast een aantal My Mepal bakjes in; weet je in ieder geval zeker dat je de fris kan opbergen in de koelkast! 

Tweede kerstdag (ofwel: restjesdag!)

En dan… tweede kerstdag alweer; restjesdag! Koop van al het eten voor kerstavond en eerste kerstdag nét iets te veel, zodat je tweede kerstdag je buikje lekker kan vol eten met de restjes van de eerste kerstavonden!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *