Wonen

Hoe krijg je het beste een goede isolerende woning?

De klimaatcrisis heeft ons allemaal laten beseffen dat het klimaat waar wij nu in leven niet meer is zoals het voorheen was. De extreme temperaturen, gecombineerd met het wisselvallige weer van Nederland zorgen ervoor dat we geneigd zijn om steeds meer tijd door te brengen binnen de vier muren van onze woning. Hoe zorg je ervoor dat je de aankomende herfst en winter comfortabel en warm binnen blijft? Een antwoord: zorg ervoor dat je huis goed is geïsoleerd.

Heb je laatst nog een controle gedaan over je ramen en ben je erachter gekomen dat je woning nog enkel of dubbel glas gebruikt? Het wordt nu geadviseerd om dit glas te vervangen met HR++ of triple glas. Waarom? Niet alleen hou je de warmte beter binnen met deze glastypes, het is ook nog eens beter voor jouw portemonnee en het klimaat. Maar wat doet HR++ of triple glas eigenlijk? En wat levert het jou op? Wij leggen het je uit in dit blog.

HR++ of triple glas: een slimme besteding

De namen HR++ en triple glas spreken eigenlijk voor zich. Wanneer we deze vergelijken met enkel of dubbel glas zien we al duidelijk de verschillen. Enkel glas bestaat maar uit een laag glas en isoleert niet, terwijl dubbel glas uit 2 lagen bestaat en matig jouw woning isoleert. In tegenstelling tot deze twee soorten, isoleren HR++ en triple glas stukken beter. Triple glas bestaat uit drie lagen glas, terwijl HR++ bestaat uit dubbele glaslagen. Beide isoleren erg goed, omdat deze glazen een coating en een isolerend gas tussen de platen bevatten.

Wanneer is het dan verstandig om HR++ of triple glas te nemen? Dit hangt natuurlijk af van de kosten en het soort woning waarin je woont. Bij een vrijstaand huis ben je natuurlijk over het algemeen meer kwijt dan iemand die in een tussenwoning woont. Bespreek zelf de kosten met een specialist aan de hand van de situatie van je woning.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *