Interieur

Hoe moet ik mijn trap schilderen?

Eens in de zoveel tijd is het weer de moeite waard om een nieuwe laag verf op de trap te smeren. Na een aantal jaren wordt het weer is tijd voor een mooie strakke nieuwe laag verf op de trap. Of is de trap beschadigt en wil je hem daarom schilderen. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij het schilderen van je eigen trap. Wij zullen hier een aantal punten bespreken waar je op kunt letten bij het schilderen van je trap!

Voorbereiding

Wanneer je van plan bent om je eigen trap te gaan schilderen is het van belang dat je een goede voorbereiding hebt. Een goede voorbereiding zorgt er namelijk voor dat je zo min mogelijk fouten maakt. Hierdoor kan je zo lang mogelijk genieten van je eigen trap. Je kan er natuurlijk voor kiezen om je trap te laten schilderen door een schilder. Dit is over het algemeen best duur en een klusje dat je vaak zelf goed kunt doen. Om te beginnen zorg je ervoor dat je trap schilder klaar is voordat je écht gaat schilderen. Maak de trap goed schoon met een reinigingsmiddel zodat de verf straks mooi vestigt aan de ondergrond. Nadat je de trap hebt gereinigd zorg je ervoor dat je goed schuurt zodat de oppervlakte ruw wordt. Dit zorgt er namelijk voor dat de nieuwe verf goed hecht aan het oppervlak. Waarschijnlijk zul je meerdere lagen gebruiken, maak na een laag schilderen de trap stof- en vetvrij.

Schilderen

Wanneer je echt gaat schilderen is het belangrijk dat je de goede verf gebruikt. Kies daarom een speciale trapverf zoals Sigma s2u Nova Traplak. Maar voordat je dit aanbrengt is het wel van belang dat de grondlaag er al op zit. Meestal zijn 2 lagen trap aflak al voldoende. Vergeet niet na iedere laag de trap stof- en vetvrij te maken. Wanneer je niet zo handig bent met schilderen is het slim om een schilder te overwegen. Dan weet je in ieder geval zeker dat de kwaliteit goed is en dat de trap er sowieso mooi uit komt te zien.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *