Geen categorie

Hoe regenwater te filteren om te drinken

Geloof het of niet, regenwater kan worden gefilterd in het lekkerste, meest verse water dat je ooit hebt gehad. Vele huishoudens maken hier al gebruik van. Sommigen vertrouwen er al 100% op en andere gaan steeds verder over naar het filteren van regenwater.

Maar er moet voor gezorgd worden. Terwijl regenwater op natuurlijke wijze wordt gefilterd door middel van zonnedestillatie, gebeuren er wat niet-zo-verse dingen met de regen op de terugweg – vooral als de regen onze daken raakt en al het organische materiaal (dierlijke uitwerpselen etc) dat zich daar verzamelt. Om de regen weer in een drinkbare staat te brengen , zijn er een aantal beproefde, effectieve methoden die we kunnen gebruiken voor filtratie: er is een korte termijn oplossing (ideaal voor noodsituaties) en de langdurige regenwaterfiltratie methode (geweldig voor regenwater te gebruiken voor jouw waterbehoeften). Hier een klein overzicht:

Kleine schaal, korte termijn, eenvoudige methode

Als je in een landelijk gebied woont en afhankelijk bent van een put (en, nog belangrijker, van elektriciteit om jouw bronpomp van stroom te voorzien), of als je op een gemeentelijke watervoorziening bent en een noodwaterbron wilt hebben voor noodgevallen , kan je overwegen om een korte termijn filtratieoplossing bij de hand te hebben. Dan kan je het beste gaan voor ultrafiltratie eenheden. Ultrafiltratie is zo effectief dat er geen andere filter regenwater nodig is.  

Het enige nadeel van ultrafiltratie ie echter de schaal waarop deze filter kan worden gebruikt. Het is geweldig voor noodsituaties, maar voor huishoudelijke water opties heeft deze methode zijn beperkingen.

Regenwaterfiltratie voor huishoudelijke toepassingen

Als je regenwater voor jouw huis wilt gebruiken en op zoek bent naar grootschalige filtratie, zijn er een paar stappen die je moet volgen om een fris schoon en efficiënt systeem te garanderen.

Let op: het is verleidelijk om één of twee van deze stappen uit te schakelen, maar als je dit doet, leg je meer druk op de andere stappen en creëer je meer werk voor jezelf onderweg.

  • Pre-tankfiltratie
  • In-tank filtratie
  • Actieve kool
  • Sedimentfiltratie
  • UV-sterilisatie

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *