Tuin

Hoe spring je veilig trampoline?

Trampoline springen wordt vaak als gevaarlijk beschouwd terwijl dit niet het geval hoeft te zijn. Vaak zijn het ouders die zich enorme zorgen maken om hun kinderen. Aan de ene kant wel begrijpelijk natuurlijk maar trampoline springen hoeft helemaal niet onveilig te zijn. Maar hoe spring je dan veilig trampoline?

Veiligheidsmat 

Om te beginnen kan je trampoline springen zelf zo veilig mogelijk maken als je wilt. Een eerste stap is om een veiligheidsmat te kopen. Zo’n mat ligt over de veringen heen waardoor je hier niet tussen kan belanden. Daarnaast dekt het ook de ijzeren rand van de trampoline. Wanneer je dan op de mat terecht komt doet het geen zeer aangezien zo’n veiligheidsmat de klap dempt. 

Veiligheidsnet

Naast een veiligheidsmat kan je het trampoline springen nog veiliger maken door een veiligheidsnet te gebruiken. Een veiligheidsnet is een net dat de trampoline omringt en stevig vast staat zodat je er niet van af kan vallen. Hierdoor verbeter je de veiligheid van het trampolinespringen aanzienlijk doordat de kans erg verlaagt wordt dat er iemand vanaf zou kunnen vallen. Zo’n veiligheidsnet is ook niet extreem duur en daarom is het een goede investering om de veiligheid te verbeteren.

Inground trampoline

Een inground trampoline ofwel ingegraven trampoline zou extra veilig kunnen zijn. Met de nadruk op zou want wanneer je niet diep genoeg graaft zouden mensen zichzelf nog echt goed kunnen bezeren. Een trampoline kopen is pas verstandig als je op voorhand hebt nagedacht of je hem op wilt laten staan of wil ingraven. Wanneer je de trampoline dus diep genoeg ingraaft neemt de veiligheid alleen maar toe. Wanneer je dan ook nog gebruik maakt van een veiligheidsmat en veiligheidsnet kan er eigenlijk niks verkeerd gaan. 

Trampoline regels 

Ten slotte kan je de veiligheid niet meer verbeteren door het gebruik van materialen maar door goede afspraken te maken met de kinderen. Spreek dus af dat je niet met teveel op de trampoline gaat aangezien het dan kan zijn dat er ongelukken ontstaan. Een andere goede afspraak is van belang wanneer de trampoline niet is ingegraven namelijk: ga NIET onder de trampoline door wanneer er anderen aan het springen zijn. Dit is namelijk erg gevaarlijk. Wanneer je al deze tips toepast is de kans erg klein dat er iets fout kan gaan tijdens het trampoline springen. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *