Wonen

Huis verhuren in Amsterdam

Er zijn een hoop redenen te bedenken om je woning te verhuren. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een nieuw huis hebt gekocht, maar de verkoop van je eigen huis nog niet voltooid is. Om niet met dubbele lasten te zitten, is verhuur een goede optie. Maar wat komt er allemaal kijken als je je huis gaat verhuren. Aan welke eisen moet je voldoen en welke stappen moet je doorlopen?

Kosten

Het is belangrijk te kijken welke kosten er komen kijken bij de verhuur van je huis. Zo is het bijvoorbeeld zeer handig om een makelaar of een juridisch adviseur in de arm te nemen. Let ook op de vaste kosten zoals gas, water, licht en hypotheekkosten. Ook de gebruikelijke onderhouds- en reparatiekosten mogen niet vergeten worden.

Gemeubileerd of ongemeubileerd?

Bepaal hierna voor jezelf of je de woning wilt strippen of dat je de woning gemeubileerd wilt aanbieden. Je weet natuurlijk nooit zeker wie er in jouw woning terecht komt. Je moet er rekening mee houden dat je huis slijtage kan gaan vertonen als je jouw huis gaat verhuren. Als je de woning gemeubileerd aanbiedt, kan je automatisch een hogere huur vragen.

Huurprijs bepalen

Nu is het tijd om de huurprijs te bepalen. De makelaar onderzoekt voor je wat er momenteel in de markt speelt. Wat leveren vergelijkbare woningen op bij de verhuur van een huis. Je kunt dit zelf ook bekijken in advertenties en op internet.

Inschatting maken

Maak vervolgens een inschatting of de verhuur van je huis rendabel is. Je gaat de kosten vergelijken met de huurprijs die je wilt hanteren. Winst maken is niet de enige reden om je huis te verhuren.

Screenen

Zoals eerder aangegeven in dit stuk, weet je nooit wat er in je huis gaat wonen. Toch heb je daar wel de nodige invloed op. Een goede screening van de nieuwe huurder is 1 van de belangrijkste processen als je je huis gaat verhuren. De makelaar kan je hierin adviseren. Wat zijn eerdere huurervaringen met deze nieuwe huurder? Heeft hij of zij financieel alles op een rijtje?

Puntentelling

Als je je huis gaat verhuren, krijgt je woning een aantal punten. Dit uiteindelijke puntentotaal bepaalt de huurprijs. Bij de puntentelling wordt met verschillende zaken rekening gehouden. Denk dan onder andere aan de zuinigheid van de woning, de WOZ-waarde en de oppervlakte van de woning. Als je het huurcontract laat opstellen, is het van belang gebruik te maken van een makelaar die je hier in advies kan voorzien. Een huis verhuren in Amsterdam doe je via makelaar Linger OG.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *