Wonen

Inktpatronen online kopen – merkproducten vs. compatibele sets

Wanneer je printer zonder inkt komt te zitten, zijn er twee oplossingen mogelijk. Ten eerste kun je nieuwe inktcartridges kopen en de oude vervangen. Ten tweede kun je ze gewoon hervullen. Inktopslag kopen is altijd de eenvoudigste optie. Zolang je de juiste leverancier kunt vinden, zit je goed. Er zijn echter vele soorten producten op de markt. Deze omvatten de OEM (Original Equipment Manufacturer) en compatibele cartridges. Welke moet je kiezen? Je bent zeker in staat om de beste te kiezen nadat je de volgende uitleg hebt gelezen.

Basiskennis over inktpatronen

Het is veilig om een origineel product te kopen dat is vervaardigd door hetzelfde bedrijf of merk dat je printer heeft gemaakt. Dit geeft geen problemen op de lange termijn, omdat je het juiste item gebruikt dat is bedoeld voor je printer. Het is origineel en de prijs is duur. Als alternatief zijn er cartridges van derden, die door een ander bedrijf worden geproduceerd. Hoewel ze niet van een originele fabrikant komen, werken ze net zo goed als originele cartridges. Ze zijn ook nog eens goedkoper.

Zijn compatibles geschikt?

Zolang je een perfecte leverancier kunt vinden, kun je vertrouwen op deze compatibele inktpatronen. Toch zijn er enkele overwegingen om over na te denken. Zo moet je bijvoorbeeld nagaan hoeveel je dagelijks afdrukt. Als je vaak afdrukt kun je je voordeel doen met compatibele sets omdat ze op de lange termijn veel geld kunnen besparen. Ze zijn niet alleen goedkoper, maar bevatten ook meer inkt dan OEM-cartridges. Aan de andere kant moet je de originelen nemen als je zelden print. De kans bestaat dat de inkt blokkeert en uitdroogt als je de printer minder dan één keer per paar maanden gebruikt. In dat geval is het gebruik van compatibele sets niet aan te raden. Aan de andere kant zijn de originelen een betere keuze omdat ze een speciale chemische stof bevatten die kan voorkomen dat de inkt opdroogt en blokkeert.

Inktpatronen online kopen

Ongeacht de keuze, moet je alleen kopen van een betrouwbare verkoper. Het internet biedt vele online aanbieders die tonnen van keuzes hebben. Deze omvatten de OEM en compatibele inkt cartridge sets.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *