Inspiratie voor de slaapkamer
Slapen

Inspiratie voor de slaapkamer

De slaapkamer is de kamer waar je je dag afsluit en heerlijk tot rust wil komen. Hier wil je een goede nachtrust hebben om de volgende dag weer energiek te kunnen starten. Maar hoe creëer je een rustige ruimte waar je dit het beste in kunt doen?

Een perfect bed

De eerste en belangrijkste stap voor het creëren van een rustgevende slaapkamer is het aanschaffen van het perfecte bed. Hoewel er veel goede bedden op de markt zijn, zijn bedden enorm persoonlijk. Waarom zou je dan een bed kopen wat zomaar gefabriceerd is. Het perfecte bed laat je op maat maken. De Suite bedden en slaapkamers zijn hier een mooi voorbeeld van. Bij de Suite kun je een bed én matras op maat laten maken. Samen met een expert wordt gekeken naar alle wensen die je hebt en wordt het perfecte bed met je samengesteld.

Geen rommel en werk

Om een rustige kamer te creëren is het van belang dat er zo min mogelijk rommel in de ruimte ligt. We gooien allemaal graag onze kleding op de grond, maar probeer dit toch zo min mogelijk te doen, leg het meteen in de wasmand of werk het stiekem weg in een kastje. Laat die volle wasmand ook niet in de kamer staan. Die herinnert je alleen maar aan alle was die je nog moet draaien. Dat is geen rustgevend gevoel. Nu we veel thuiswerken en dat waarschijnlijk nog lang zullen blijven doen heb je waarschijnlijk ook werk spullen in huis, houd deze ver van de slaapkamer vandaan. Niets is zo vervelend als in slaap vallen met werk in je hoofd of opstaan met je werkspullen voor je neus

Kleur

Natuurlijk kun je voor een rustige kamer neutrale en zachte kleuren gebruiken. Maar de echte truc voor een rustig geheel is het creëren van een samenhangend kleurenpallet. Dit kan in principe elke kleur zijn die je wil. Als er maar niet te veel verschillende kleuren zijn en weinig contrast.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *