Wonen

Je huis beter isoleren doe je zo!

De energieprijzen zijn de pan uitgevlogen. De maandelijkse kosten gaan omhoog en dan kun je maar beter zorgen dat je huis goed geïsoleerd is. Via ramen, deuren en kieren gaat veel warmte verloren. Je kan blijven stoken maar dit is net dweilen met de kraan open. Met een paar simpele trucs kun je ervoor zorgen dat je huis beter geïsoleerd is en je ook minder stookkosten hoeft te betalen. 

Gordijnen 

Je zou het misschien niet denken, maar gordijnen werken voor een beter isolatie. Dit geldt natuurlijk niet voor alle gordijnen, vaak staat dit bij de productomschrijving. Voor ramen of deuren die veel op de tocht staan, kunnen gordijnen soelaas bieden. De mate van isolatie is afhankelijk van de dikte van de stof.  

H++ glas: 

Heb je nog een huis met enkel glas? Dan zou je H++ glas kunnen overwegen. Het is een glassoort gemaakt van dubbelglas dat gevuld is met edelglas. Door een onzichtbare reflecterende metaalcoating laat het glas zonlicht door maar weerkaatst warmte in de ruimte. 

Radiator wijsheden: 

Een radiator zorgt ervoor dat je een fijne, aangename temperatuur krijgt in huis. Maar door simpele trucs kun je de ruimte beter en sneller verwarmen en ervoor zorgen dat er minder warmte verloren gaat via ramen en buitenmuren. Zorg ervoor dat je niks voor je radiator zet. Hierdoor kan de warmte slecht de ruimte in en gaat warmte sneller verloren via buitenmuren. Om de warmte de ruimte in te weerkaatsen, kun je bijvoorbeeld radiatorfolie gebruiken.

Tochtstrippen 

Via de kleinste naden en kieren gaat warmte verloren. Met name in oude huizen zie je dat er nog veel warmte verloren gaat. Door tochtstrippen onder de deur aan te brengen of rondom ramen, kun je dit met tochtstrippen voorkomen. 

Shutters 

Shutters zijn een prachtige en duurzame oplossing voor je woning. Het staat stijlvol en is ook goed voor je portemonnee. Ze zorgen voor een prachtige lichtinval en werken isolerend. Bovendien zijn ze te verkrijgen in verschillende lamel maten, frames, collecties en kleuren. Van kunststof tot houten shutters; het is er allemaal! 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor isoleren met shutters? 

Bij Van Eyck zijn wij specialist in maatwerk shutters. In een vrijblijvend adviesgesprek kunnen wij samen kijken naar jouw wensen en de mogelijkheden voor shutters. Jij kiest wat je mooi vindt, wij maken het op maat!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *