Wonen

Je huis koelen: alles behalve duur

Één van de grootste uitdagingen in huis is op dit moment wat ons van Woonvariant betreft het regelen van de temperatuur zónder daarbij de volgende maand een torenhoge energierekening te ontvangen. In de winter willen we ons huis wapenen tegen de gure, koude wind en ‘s zomers doen we er alles aan om de warme zonnestralen buiten te houden zodat het binnen geen sauna wordt. Met de huidige energieprijzen lijkt dat soms een lastige opgave, maar er zijn gelukkig een aantal duurzame en betaalbare opties om je huis koel te houden. In dit blog vertellen we graag meer over de nieuwe manier van je huis koelen: goedkope zonwering voor buiten en binnen die je door middel van een zuignap aan je raam bevestigd. Nieuwsgierig geworden?

Zelf monteren

Wat zonwering met zuignap voornamelijk zo goedkoop maakt is dat er geen monteur aan te pas komt. De doeken meet je namelijk heel gemakkelijk zelf in en kun je door de zuignappen eenvoudig zelf bevestigen op je raam. Door middel van luchtdruk zuigen ze zich stevig vast aan het gladde glazen oppervlak zonder dat er gaten in de muur of het kozijn geboord hoeven worden. Verwijderen en verplaatsen gaat daardoor ook heel makkelijk. 

Aan de binnen- of buitenkant

Er zijn twee verschillende manieren om de doeken te plaatsen. Je kunt allereerst het zonnescherm aan de binnenkant van het raam bevestigen. Dit is handig bij bijvoorbeeld zolderraampjes waarbij de buitenkant van het raam vaak moeilijk bereikbaar is. Heb je echter de mogelijkheid het doek aan de buitenkant van het raam te plaatsen, dan is het advies om dat te doen. Wanneer je dat doet geef je de zonnestralen namelijk geen kans om überhaupt de woning binnen te gaan. Hierdoor houd je letterlijk de warmte buiten en hoef je dus geen dure airconditioner aan te schaffen om de warmte er weer uit te werken. 

De boodschap moge duidelijk zijn: zonwering met zuignap is een eenvoudige en effectieve manier om je huis koel te houden zonder dat je je portemonnee ondersteboven hoeft te keren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *