Eetkamer

Kies je voor een grote ronde eettafel? Hier moet je aan denken

Ben jij op zoek naar een ronde eettafel waar veel mensen aan kunnen zitten? Dan kan het lastig zijn om de afmetingen van de tafel te bepalen. Bij de ronde vorm van de tafel moet je rekening houden met afmetingen en de ruimte die je nodig hebt om de tafel heen. In dit artikel vertellen we je waar je aan moet denken bij het aanschaffen van een ronde eettafel.

Een ronde eettafel voor het hele gezin

Een ronde eettafel heeft een tal van voordelen maar één van de belangrijkste is toch wel dat je er met een groot gezelschap aan kunt zitten. Een ronde eettafel biedt veel bewegingsruimte in vergelijking met een rechthoekige eettafel. Daarnaast heeft iedereen dezelfde afstand tot het midden waardoor je makkelijker contact maakt met iedereen aan tafel. Zeg nou zelf, dat is toch veel gezelliger?

De meest geschikte plek voor een grote ronde eettafel

Heb jij een gezin van acht personen? Dan is een grote ronde eettafel een must. Het is van belang dat de ronde eettafel in een ruime kamer wordt gezet, zodat zoveel mogelijk personen aan tafel kunnen zitten. Als de ronde tafel aan één kant tegen een muur aan staat of zelfs in een hoek is geplaatst, dan is het aantal zitplaatsen aanzienlijk minder. Het is belangrijk dat je de ronde eettafel zo plaatst dat er gemakkelijk aangeschoven en opgestaan kan worden.

Afmetingen van een ronde eettafel

Om comfortabel aan een ronde eettafel te zitten, wordt er vaak gebruik gemaakt van de vuistregel dat een tafel met een diameter van 120 cm voldoende ruimte biedt aan vier personen. Telkens wanneer de diameter van de tafel 10 cm toeneemt, kun je een extra stoel aanschuiven. Voor een ronde eettafel met zitplek voor acht personen is het dus aan te raden om een tafel te kiezen met een diameter van 160-170 cm. 

Zoek jij een eettafel met zitplek voor een groot gezelschap? Dan is de ronde eettafel zeer geschikt voor jou!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *