Interieur Slapen Wonen

Kleed je thuiswerkkamer aan met meubelen van steigerhout

Meubelen van steigerhout zijn ongekend populair. Toch is het geen hype. Het mooie aan steigerhout is dat het altijd in de mode zal blijven, door de tijdloze uitstraling van het materiaal. Wist je dat je ook kantoormeubelen van steigerhout kunt laten maken? Denk aan een fijn hoekbureau om aan te werken, of een echte werkcabine. Daarmee maak je je thuiswerkkantoor helemaal naar je eigen smaak en zorg je dat je er lekker in aan het werk kunt. In een mooi ingerichte ruimte kun je je nu eenmaal beter concentreren. In dit artikel geven we je inspiratie over hoe jij je thuiskantoor naar een hoger niveau kunt tillen met meubelen van steigerhout.

Wat is steigerhout eigenlijk?

Het hout dat wij steigerhout noemen, is eigenlijk geen aparte houtsoort. De naam doelt op hout dat wordt gebruikt op bouwsteigers. Steigerhouten planken worden vaak gemaakt van larikshout of het hout van een andere fijnspar. Wanneer de planken een paar jaar dienst hebben gedaan op de bouwsteiger, worden ze naar de meubelfabriek gebracht. Het hout krijgt een tweede leven in de vorm van mooie steigerhouten meubelen. Het is daardoor een echt recycleproduct en hartstikke duurzaam. Je ziet dat steigerhout heeft geleefd, en juist dat geeft het zo’n mooie en robuuste uitstraling. Je kunt er van alles van maken – van kasten tot eettafels – en je raadt het al: kantoormeubelen.

Geef ook je kind een plekje om aan te werken

Ook kinderen hebben behoefte aan een eigen plekje om rustig huiswerk te maken, te computeren of te knutselen. Het kan lastig zijn om op de kinderkamer een plekje vrij te maken voor een bureau. Gelukkig biedt steigerhout ook hier uitkomst. Wist je dat je een bed van steigerhout bijvoorbeeld erg goed kunt combineren met een bureau? Een mooie hoogslaper biedt alle ruimte om daaronder een kleine werkruimte te creëren. Op die manier kun je je kind ook op een kleiner kamertje de mogelijkheid geven in alle rust zijn of haar eigen ding te doen. 

Je kantoormeubelen op maat laten maken

Wist je dat je je kantoormeubelen van steigerhout ook op maat kunt laten maken? Ideaal wanneer je een bijzonder idee hebt, of het meubel dat je zoekt net niet in de juiste afmetingen kunt vinden. Een meubelspecialist zoals VanLonden kan op basis van jouw idee een ontwerp maken en dit vervolgens uitwerken tot een meubel van steigerhout. Op die manier maak je samen een meubel dat precies bij je past. De afmetingen en op welke manier het meubel wordt afgewerkt, bepaal je natuurlijk ook zelf. Zo kun je steigerhout laten behandelen met een transparante beits, of juist kiezen voor een grey wash of white wash. Daarmee kun je je thuiskantoor, kinderkamer of andere ruimte een mooie boost geven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *