Wonen

Knap je zelf je trap op, of laat je het doen?

Heb je net een nieuwbouwhuis gekocht, maar is die opgeleverd met een standaard kale trap? Of woon je al een tijdje in je huis, en is je oude trap echt aan een opknapbeurt toe? Je kunt er natuurlijk voor kiezen de schuurmachine en verfkwasten uit de kast te halen en zelf aan de slag te gaan, maar wist je dat je je trap ook eenvoudig en snel kunt laten renoveren? Dat scheelt jou veel werk en tijd, en zorgt er tegelijkertijd voor dat je trap al binnen één dag een stralend nieuw uiterlijk kan hebben. In dit artikel vertellen we je over de mogelijkheden van een traprenovatie, en in welke gevallen het loont om je trap door en traprenovatie-expert te laten renoveren. 

Zelf aan de slag met je trap

Het kan een hele klus zijn om je trap eigenhandig op te knappen. Denk aan het schuren van de treden, het opnieuw in de verf zetten en het wachten tot die verf gedroogd is. Daarnaast maak je je trap er niet bepaald onderhoudsvrij mee; over een paar jaar beginnen de treden alweer te slijten en ben je opnieuw aan de beurt. Met een traprenovatie zorg je ervoor dat je jarenlang met je nieuwe trap voort kunt. Dat zit zo: bij een traprenovatie wordt je trap bekleedt met nieuwe overzettreden. Deze treden worden doorgaans gemaakt van sterke en slijtvaste materialen, zoals HPL en PVC. Een PVC-traprenovatie zorgt er bijvoorbeeld voor dat de treden niet snel zullen slijten en lang mooi blijven. 

Weinig onderhoud

Door de naadloze afwerking van de overzettreden zijn die ook nog eens gemakkelijk schoon te houden. Stof en vuil krijgt geen kans om zich in de naden te nestelen en is in een handomdraai op te ruimen. Ook zijn de overzettreden in veel verschillende soorten designs beschikbaar. Denk aan een uitstraling als van hout, of en betonlook. Daarmee zorg je ervoor dat je trap volledig op je interieur aansluit. Wist je dat een traprenovatie zelfs al binnen een dag gedaan kan zijn? Daarmee bespaar je jezelf niet alleen veel moeite, maar ook veel tijd die je aan andere dingen kunt besteden.

De ultieme finishing touch

Het mooie van een traprenovatie is dat je kunt kiezen voor een stijlvolle afwerking die volledig bij je wensen past. Denk bijvoorbeeld aan een mooie balustrade of trapleuning die perfect bij het nieuwe uiterlijk van je trap past, of LED-verlichting onder de treden. Die verlichting kan aangeschakeld worden door middel van een bewegingssensor, waardoor die niet continu aan hoeft te staan. Op die manier hoef je nooit meer in het donker over de trap en zie je altijd waar je loopt. Perfect wanneer je je trap zowel sfeervol als veilig wilt maken!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *